Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOKS

Sep i Hrgović za svjetsku krunu

Filip Hrgović
Luka Klun/PIXSELL
06.05.2011.
u 09:04

Danas i sutra održat će se finale Svjetske lige (WSB) uz nastupe dvojice Hrvata

Dvojica hrvatskih boksača, poluteškaš Hrvoje Sep (25) i teškaš Filip Hrgović (19), kao članovi Paris Uniteda u petak i subotu imaju priliku postati pobjednicima prvog izdanja Svjetske boksačke lige (WSB). U malom poznatom tromilijunskom kineskom gradu Guiyangu Parižani će se u dva dana nadmetati sa Astanom Arlans, što je vrhunac šestomjesečne sezone sa 76 dvoboja između 12 momčadi koje su okupile 200 boksača iz 49 zemalja. Treneri su rasporedili svoje borce u dvije vrste pa će tako Hrvoje Sep (u kategoriji do 85 kg, sa skorom 6-1) nastupiti u petak protiv Uzbekistanca Ahmedova, dok će Hrgović boksati u subotu. Svjetskom juniorskom prvaku moglo bi se dogoditi da opet odlučuje pobjednika (već je to dvaput učinio) jer je njegova borba posljednja na programu. Sa 197 cm i 100 kg i ligaškim skorom 4-1 Hrga će se namjeriti na četiri centimetra višeg Uzbekistanca Abdulajeva koji dosad ima dvije pobjede i dva poraza.

Pobjedničkoj momčadi pripast će 500.000 USD, a bude li to Paris United, dio tog kolača trebao bi pripasti i Hrvatima. Izbore li pojedinačne pobjede, Sep i Hrgović, koji imaju mjesečnu plaću 1600 eura, po pravilniku Svjetske lige dobit će svaki po 4000 eura. Izgube li, pripast će im 780 eura. "World series of boxing" (WSB) je ulazak profesionalizma u amaterski boks na mala vrata jer Svjetski boksački savez (AIBA) na taj način pokušava odgoditi odlaske najboljih u profesionalce. Mečevi oba dana počinju u 15 sati po hrvatskom vremenu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije