Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjeda Hrvatske

Senzacija u Norveškoj! Ivan Šarić pobijedio svjetskog prvaka u šahu

šah (1)
Goran Jakuš/Pixsell
12.08.2014.
u 23:14

- Nisam unaprijed pripremao ovakvu taktiku za meč, Carlsen me je iznenadio već u trećem potezu, tako da smo već do petog poteza bili izvan teorijskih šablona

Veliku senzaciju u desetom kolu Šahovske olimpijade napravio je Hrvat Ivan Šarić. Hrvatski šahisti u Tromsou su igrali protiv domaće reprezentacije, a Splićanin je pobijedio najboljeg šahista svijeta Magnusa Carlsena.

- Vrlo sam sretan zbog ove pobjede. Bio je to važan meč jer sam prvi put igrao protiv svjetskog prvaka. On je igrao na pobjedu, bio je vrlo agresivan s crnim figurama. Žrtvovao je dva pješaka, ali ispostavilo se da mu pozicija nije bila dobra. Igrao sam solidne poteze i na kraju stigao do čiste prednosti. Nisam unaprijed pripremao ovakvu taktiku za meč, Carlsen me je iznenadio već u trećem potezu, tako da smo već do petog poteza bili izvan teorijskih šablona, rekao je Šarić.

Hrvatska je na kraju uvjerljivo slavila protiv Norveške, završilo je 3,5-0,5. Drugu pobjedu donio nam Zdenko Kožul, a slavio je i Hrvoje Stević.

Šarić je u posljednjih godinu dana osvojio nekoliko turnira, plasirao se na Svjetsko prvenstvo i potpuno približio ulasku u svjetsku elitu.

Komentara 2

LU
lukateli1
08:26 13.08.2014.

Stanje na tablici nikoga ne zanima! Nikoga ne zanima ni tok partije! Neka malo strucnija analiza! A da, novinarcic samo prepisao rezultat sa sluzbene stranice prvenstva! Nista novo!

Avatar abraham73
abraham73
08:52 13.08.2014.

nije bas senzacija, kao prvo saric je imao bjele figure, isto je vrlo jak velemajstor oko 2700 fide elo znaci medju najboljih 30 igraca svjeta, ali je malo iznanedjenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije