Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plava nada

Šemper: Ne žalim za Chelseajem, želim braniti u Dinamu

Adrian Šemper
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
25.05.2016.
u 11:50

Pamtit ću debi za seniorsku momčad u Koprivnici. Ja sam Dinamovo dijete, taj sam trenutak sanjao od malih nogu. I taj mi se san ostvario - kaže Adrian Šemper

Adrian Šemper odradio je vrlo uspješnu sezonu. Mladi vratar Dinama proteklih je mjeseci često mijenjao natjecanja (juniorska HNL, Liga prvaka mladih, Druga HNL, Prva HNL, reprezentacije...), ali i svugdje bio na visokoj razini.

Dapače, Šemper je proglašen i jednim od najperspektivnijih vratara svijeta u 1998. godištu, a o tome svjedoči i veliki interes Chelseaja koji je mladog vratara u siječnju svim silama pokušao preseliti u London...

Adrian se trenutačno odmara u Malinskoj, no i taj će odmor trajati vrlo kratko. Već početkom lipnja kreću pripreme U-19 reprezentacije pred kojom su nastupi na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. A Šemper će na tom natjecanju svakako biti jedan od glavnih aduta izbornika Ferde Milina...

- Čeka nas jako zahtjevan turnir, bit će to stvarno neizvjesno natjecanje. Opet ćemo igrati protiv najjačih suparnika u Europi, u skupini se ogledati s Nizozemskom, Francuskom i Engleskom. Samim vrhom europskog nogometa. No, i mi smo svjesni svoje kvalitete, samo se trebamo što bolje pripremiti za to natjecanje, a onda u Njemačkoj napraviti što bolji rezultat - kaže Adrian Šemper u razgovoru za Goal.

Iza vas je prilično dobra sezona, što ćete najviše pamtiti?

- Debi za seniorsku momčad u Koprivnici. Ja sam Dinamovo dijete, taj sam trenutak sanjao od malih nogu. I taj mi se san ostvario. Dobro pamtim datum kada sam debitirao za Dinamo, takve stvari se nikad ne zaboravljaju.

Znači, ne žalite što niste otišli u Chelsea?

- Iskreno, ne. Baš nimalo. Ako ću biti pravi, takve će ponude opet doći. Sve me to dodatno motivira, tjera da budem još bolji. Sigurno me to nije poremetilo, niti izbacilo iz takta. Razmišljam samo o Dinamu, to je moj klub. Sada samo želim što više braniti, skupiti što više iskustva."

A koji vam je modri vratar ostao u najboljem pamćenju?

- Uh, pa kada sam bio klinac gledao sam Turinu, Lončarića i Kocha. Znam da je Georg Koch svima bio jako drag, tako i meni, no ja bih se uvijek odlučio za nekog domaćeg dečka. Tako da bih tu mogao izdvojiti Ivana Turinu, on mi je svakako bio jedan od najdražih vratara Dinama - završio je Adrian Šemper, velika vratarska nada Dinama i hrvatske reprezentacije.

>>Bandić voli Zagreb, pa neka se potrudi da se napravi stadion

Komentara 5

Avatar Zoran_Karakremenko
Zoran_Karakremenko
12:02 25.05.2016.

Pametno . Uči na grešci Mateja Delača koji je otišao u Chelsea .

LU
lukivoda
13:55 25.05.2016.

konačno jedan pametan klinac koji se nije pomamil za lovom i mi navijači plavih želimo mu da već ove godine prisvoji mjesto na vratima našeg Dinama

KU
kupatilo
14:58 25.05.2016.

Svaka cast decko i sve najbolje u Dinamu i zivotu.Konacno jedan normalan.Svi odma bi lovu a jos nisu dvaput sami presvukli unutarnji ves.Zato svaka cast i sreca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije