Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportska gimnastika

Seligman: Doma mi je uvijek najteže...

Robert Seligman
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/3
24.05.2018.
u 23:20

Hrvatsku će na ovom natjecanju predstavljati Tin Srbić, Anton Kovačević, Filip Ude, Robert Seligman, Aurel Benović, Tijana Tkalčec, Ema Kajić i Christina Zwicker

U osječkoj dvorani Gradski vrt od danas do nedjelje “stanovat” će vrhunski gimnastičari i gimnastičarke koji su se okupili na jubilarnom desetom izdanju Svjetskojg gimnastičkog kupa. Deseto izdanje Svjetskog kupa u gimnastici osvježeno je i kroz promjenu u nazivu te će se ove godine u Osijeku održati DOBRO World Cup.

Hrvatsku će na ovom natjecanju predstavljati Tin Srbić, Anton Kovačević, Filip Ude, Robert Seligman, Aurel Benović, Tijana Tkalčec, Ema Kajić i Christina Zwicker.

Tijana nastupa uz legendu

- Što se tiče mojeg zdravstvenog stanja, nadam se da se neće pogoršavati i da ću moći nastupiti bez problema. Nadam se da ću uspjeti izboriti finale premda će biti odlična konkurencija. Drago mi je da ću nastupati u konkurenciji žive legende Oksane Čusovitine, žena je u veteranskim godinama, ali odlično radi i preskok i ostale tri sprave - rekla je Tijana Tkalčec.

Danas od 15 sati u kvalifikacijama nastupit će Tijana Tkalčec i Ema Kajić na preskoku, Aurel Benović na parteru te Robert Seligman i Filip Ude na konju s hvataljkama.

- Imam u Osijeku četiri druga mjesta i nadam se da je moguće pobijediti već ove godine. Nastupati pred svojim navijačima je poseban osjećaj, ali i poseban pritisak. Nikada mi nije lako, Osijek mi je najteže natjecanje - istaknuo je Robert Seligman.

U petak (25. svibnja) također od 15 sati kvalifikacijske nastupe imatiće mlade gimnastičarke Christina Zwicker (parter i greda), Tina Zelčić (greda) te aktualni svjetski prvak na preči Tin Srbić i finalist Europskog prvenstva u Cluju prošle godine Anton Kovačević, koji će također nastupati na preči.

- Sigurno ćemo se Tin i ja boriti u kvalifikacijama, a nadam se i u nedjelju u finalu gdje očekujem kako ćemo pokazati što znamo - istaknuo je Anton Kovačević.

Ulaznice 30 i 50 kuna

Nakon završetka kvalifikacija u dvorani Gradski vrt od 20,30 sati u Perivoju Kralja Petra Krešimira IV u Osijeku održati će se javno izvlačenje startnih brojeva finalista na svih deset sprava. Finalna natjecanja na rasporedu su u subotu od 17 sati, te u nedjelju od 14 sati.

- Ako budem odradio svoju vježbu od početka do kraja bez velikih grešaka mislim da mogu ući u finale. Imam malu tremu, ali vjerujem kako će ona pozitivno djelovati na mene - istaknuo je Aurel Benović.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna za dnevno izdanje ili 50 kuna za oba finalna dana mogu se kupiti u pretprodaji u sustavu Entrio ili na stranici osijekgym.com. Na dan finalnih natjecanja moći će se kupiti i na prodajnim mjestima ispred dvorane Gradski vrt. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije