Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi predsjednik

SEHA liga postoji već 11 godina, a osvajala su ju samo tri kluba

storyeditor/2022-09-04/PXL_020922_95432270.jpg
05.09.2022.
u 23:45

Došlo je do promjene na mjestu predsjednika regionalne rukometne SEHA – Gazprom lige. Umjesto Mihajla Mihajlovskog tu dužnost preuzeo je Božidar Đurković

U Zadru je jučer okončano 11. izdanje SEHA Gazprom lige, regionalne rukometne lige koja je u posljednjih desetak godina okupljala ekipe iz Slovačke (Tatran), Slovenije (Celje i Gorenje), Bjelorusije (Meškov), Mađarske (Veszprem), Crne Gore (Lovćen, Sutjeska), Bosne i Hercegovine (Bosna, Izviđač, Borac, Sloga), Sjeverne Makedonije (Vardar, Metalurg, Pelister, Strumica), Srbije (Metaloplastika, Vojvodina, Radnički Kragujevac, Spartak, Dinamo Pančevo, Željezničar Niš, Partizan, Crvena zvezda), Ukrajine (Motor), Rumunjske (Dinamo Bukurešt) i Hrvatske (PPD Zagreb, Nexe). Ideja da se osnuje ova liga donesena je u veljači 2011. godine, a 25. svibnja iste godine u Zagrebu je potpisan Sporazum o kreiranju regionalne rukometne lige. Na sastanku istom prigodom odlučeno je da će sjedište lige biti Zagreb, a za prvog predsjednika lige bio je izabran Sandi Šola, u to vrijeme predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza. U međuvremenu ga je naslijedio Mihajlo Mihajlovski, da bi ovog vikenda bio izabran novi predsjednik.

Ostoić ostaje direktor

Tu funkciju obnašat će Božidar Đurković, nekadašnji predsjednik i generalni tajnik Rukometnog saveza Srbije te aktualni predsjednik Natjecateljske komisije Europskog rukometnog saveza. Mihajlo Mihajlovski proglašen je počasnim predsjednikom SEHA – Gazprom lige. Za dopredsjednike imenovani su Tomislav Grahovac, Boris Šapožnjikov i Zoltan Čik. Novi član Izvršnog odbora je Zoran Sterjev, predsjednik kluba Eurofarm Pelister iz Bitole. Siniša Ostoić ostao je generalni direktor lige, dok je Marjan Načevski zadužen za Natjecateljsku komisiju.

– Velika je čast i ponos, ali i obveza postati predsjednik i naslijediti Mihajlovskog na ovoj funkciji. Prije svega, želio bih zahvaliti na dugogodišnjem predanom radu i nesebičnom doprinosu razvoju ovog natjecanja, koje je postalo jedno od najboljih u Europi. Cilj mi je da nastavi istim putem i da zajedno s članovima Izvršnog odbora iz godine u godinu radimo na tome da regionalna liga bude sve bolja i bolja. Vjerujem da liga ima prostora za dodatni iskorak, a nadam se da ćemo to i ostvariti u idućem razdoblju. Još jednom želim zahvaliti svima na ukazanom povjerenju i napravit ću sve da ga u potpunosti opravdam – rekao je Đurković, novi predsjednik SEHA – Gazprom lige.

Mihajlo Mihajlovski, sad već bivši predsjednik, rekao je:

Samo tri kluba osvajala ligu

– Prije svega želio bih zahvaliti svima na desetogodišnjoj uspješnoj suradnji, a posebno želim istaknuti da smo u ovih deset godina napravili cijenjeno i kvalitetno natjecanje koje se organizira na visokom nivou. Zaista sam ponosan na proteklo razdoblje i uvjeren da SEHA – Gazprom ligu čeka svijetla budućnost u svijetu rukometa. Mislim da je bilo pravo vrijeme da predam svoju funkciju predsjednika osobi kao što je Božidar Đurković, za koga vjerujem da može nastaviti put koji smo svi zajedno izgradili u posljednjih deset godina svojim znanjem i iskustvom. Novom predsjedniku želim puno sreće i uspjeha u izgradnji još boljeg natjecanja, a ja ću uvijek biti jedan od najvećih zagovornika ove lige – zaključio je Mihajlovski.

Zanimljivo je da su regionalnu ligu do sada osvajala samo tri kluba – Vardar, Veszprem i PPD Zagreb. Posljednja tri završna turnira odigrana su u Zadru, a domaćini su još bili Zagreb, Skoplje, Novi Sad, Veszprem, Brest i Varaždin.

>> Pogledajte i video: Dinamovi navijači razgrabili ulaznice za Ligu prvaka! Neki čekali satima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije