Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'POHVALE DOMAĆINIMA'

Kim Jong-un se priprema za rat, a pioniri Segeste igraju na turniru u Pyongyangu

Segesta
Foto: Segesta
21.08.2015.
u 10:19

Zanimljivo, na turniru je i jedna momčad iz Južne Koreje!

Segesta odavno nije u Prvoj HNL i sigurno su mnogi ne baš zagriženi nogometni obožavatelji već i pomalo zaboravili na nju, ali to je jako aktivan klub i ovih su dana u centru pažnje jer su njihovi nogometaši do 15 godina otišli na pripreme za novu sezonu i na međunarodni turnir u Sjevernu Koreju!

Iako se u današnje vrijeme čini egzotično i opasno otići u najizoliraniju zemlju svijeta, dojmovi koje imaju u Segesti, nisu uopće takvi. Na svom Facebook profilu svakodnevno postavljaju informacije o tome što rade i kako im je općenito u Pyongyangu. Njihovi dojmovi podosta se razlikuju od percepcije života u Sjevernoj Koreji. A do turnira su došli na poziv, koji je prvotno stigao Osijeku, ali su se na njemu zahvalili i odbili jer nisu imali vremena organizirati to zahtjevno putovanje zbog prvenstvenih obveza.

– Igrat će se u Pyongyangu, i to od 19. do 26. kolovoza. Pozive je dobilo osam klubova iz šest zemalja: Brazila, Kine, Uzbekistana, Hrvatske te Sjeverne i Južne Koreje – kazali su Osječani kad su dobili poziv, koji je očito proslijeđen Segesti, a o svemu se više može saznati u posebnoj emisiji na televiziji N1.

Također, zanimljivo je da iako se ponovno zvecka oružje na granici s Južnom Korejom, na turnir se odazvala jedna momčad upravo iz te "neprijateljske države"! Riječ je o klubu Kyongkido, koji je želio igrati sa Segestom prijateljski susret i želja im je uslišana te su na kraju i pobijedili nogometaše iz Siska 2:0.

– Dragi naši, današnji dan protekao je kao što je bilo i planirano. Nakon doručka bili smo u posjetu aquaparku nedaleko od centra grada, nešto poput našeg Svetog Martina na Muri. Nismo se kupali, ali smo imali pristup sportskoj dvorani, gdje su djeca igrala razne sportove: košarku, badminton, odbojku, penjali se po umjetnoj stijeni... Bilo im je zabavno, pobijedili su Korejce u košarci jer su nam igrači bili uvjerljivo viši. Nakon ručka odigrali smo najavljenu prijateljsku utakmicu s ekipom Kyongkidoa, gdje smo, nažalost, izgubili 0:2, jer su oba gola pala u prvih par minuta dok se naši još nisu uspjeli niti snaći. Sutra očekujemo kineske predstavnike i imamo zajedničku večeru svi sudionici turnira zajedno s organizatorima. Djeca su dobro, za svaku pohvalu, vrlo pristojna i poslušna. Pozdravljaju roditelje i poručuju da im je dobro. Večeras je Deni (član kluba, op.a.) dao i kratki intervju za neku njihovu TV kuću o dojmovima o boravku u njihovoj zemlji, jer je cijeli turnir popraćen i medijski – piše na Facebook stranici Segeste.

Istodobno, sjevernokorejski vođa Kim Jong-un je svojim postrojbama na granici naredio da budu spremne za borbu, prenosi Reuters. Naredba je došla nakon što je Pyongyang Seulu dao ultimatum da prestane s antisjevernokorejskim propagandnim emitiranjima na granici do subote poslijepodne, zaprijetivši im u suprotnom vojskom.

Južna Koreja preko granice iz velikih zvučnika emitira propagandu prema Sjevernoj Koreji, zbog čega je Sjever granatirao Jug, koji je uzvratio istom mjerom. Obje strane tvrde da na njihovu teritoriju nisu zabilježene žrtve ni šteta.

Kim Jong-un naredio je vojsci borbenu pripravnost s početkom od 17 sati po lokalnom vremenu (10.30 po našem), dok je na pograničnim područjima objavio "kvazi-ratno stanje", objavila je sjevernokorejska agencija KCNA. Južnokorejski vojni dužnosnici rekli su da će se propagandna emitiranja nastaviti.

Iako je na granici, kao što se može zaključiti, burno, pioniri bezbrižno igraju nogomet i slovenski Laibach održava koncerte te na svom Facebook profilu konstantno izvještavaju o svemu što se događa i kakvi su im dojmovi.

>> Pioniri Osijeka jedini iz Europe pozvani na turnir u Sjevernoj Koreji

Komentara 24

TA
tamanitelj
10:24 21.08.2015.

Odmah pošaljite pysičku da sredi stvari

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
12:24 21.08.2015.

pa s njima kad nešto dogovaraš bar znaš na čemu si s zlovencima ne znaš ni to

DU
Deleted user
10:47 21.08.2015.

Trener s djecom poručuje: ovdje nam je dobro, lijepo,krasno. Tako nam i treba. Ko Mujo kad je, birvaktile, odabrao da ide na privremeni rad u CCCP

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije