Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spor oko ugovora

Sebastian Vettel na kraju sezone napušta Ferrari

Sebastian Vettel
Foto: NordPhoto/PIXSELL
1/3
12.05.2020.
u 09:57

Leclerc je u svojoj premijernoj sezoni s Ferrarijem nadmašio Vettela po broju bodova, pobjeda, mjesta na postolju i osvojenih prvih startnih pozicija

Četverostruki svjetski prvak u formuli 1, 32-godišnji njemački vozač Sebastian Vettel, napustit će Ferrari na kraju ove sezone nakon što su propali pregovori o produženju ugovora.

Njemački tabloid Bild objavio je da Vettel, kojem ugovor s Ferrerijem završava na kraju 2020., nije pristao na uvjete iz novog ugovora.

Prema pisanju talijanske Gazette dello Sport, Vettelu je bilo ponuđeno produženje ugovora od jedne godine, ali uz smanjenu plaću.

Vettel je u Ferraru došao 2015. nakon što je za upravljačem Red Bulla osvojio četiri naslova svjetskog prvaka.

Momčad iz Maranella i mladi njemački vozač nadali su se da će se niz nastaviti i u Ferrariju, odnosno da će Vettel krenuti stopama slavnoga sunarodnjaka i njegovog idola Michaela Schumachera, koji je u bolidu s propetim konjićem osvojio pet od svojih sedam naslova svjetskog prvaka.

Iz Ferrarija su još prije poručili da žele Vettelov ostanak u momčadi uz 22-godišnjeg Monegašanina Charlesa Leclerca, ali da žele zaključiti ugovor što prije kako bi u slučaju odlaska Nijemca pravovremeno pronašli pravu zamjenu dok na tržištu još ima dovoljno kvalitetnih opcija.

Leclerc je u svojoj premijernoj sezoni s Ferrarijem nadmašio Vettela po broju bodova, pobjeda, mjesta na postolju i osvojenih prvih startnih pozicija te je na taj način najavio preuzimanje statusa prvoga vozača momčadi i Ferrarijevog kandidata u borbi za naslov svjetskog prvaka.

Kao mogući Vettelovi nasljednici najčešće se spominju Australac Daniel Ricciardo iz Renaulta i Španjolac Carlos Sainz iz McLarena, s obzirom na to da su obojica u posljednjoj godini ugovora sa svojim sadašnjim momčadima.

U mnogim špekulacijama oko njegove budućnosti s Ferrarijem je povezivan i aktualni svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton, ali je on više puta ponovio da je njegova namjera ostati u Mercedesu.

Vodstvo formule 1 se nada da će ovu sezonu započeti početkom srpnja na stazi Red Bull Ring u austrijskom Spielbergu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije