Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Sebastian Vettel ljutit na Ferrari: 'Vratite j****e V12 motore!'

Sebastian Vettel
Foto: NordPhoto/PIXSELL
1/7
03.10.2019.
u 08:11

– Ove pogonske jedinice vrlo su kompleksne i fascinantne, ali ja imam svoje stajalište. Mislim da to nije dobra stvar ni za utrke ni za ljude koji nas gledaju. Kada sam to prokomentirao, bio sam ogorčen – istaknuo je njemački pilot

Utrka za Veliku nagradu Rusije koja se prošli vikend u prvenstvu formule 1 vozila u Sočiju trebala je proteći u Ferrarijevoj dominaciji, barem su tako mislili navijači ''propetog konjića''. No dogodio se pravi fijasko.

Charles Leclerc dominirao je kvalifikacijama, a za njim nije zaostajao ni njegov klupski kolega Sebastian Vettel. Uoči utrke Ferrarijevi piloti imali su prvo i treće startno mjesto.

Sebastian Vettel
1/8

Vettel je sjajno startao i poveo karavanu, ali u 27. krugu morao je odustati zbog problema na motoru.

Njegovo odustajanje aktiviralo je virtualni ''Safety Car'', što je išlo na ruku Mercedesovu dvojcu Hamiltonu i Bottasu. Još nisu bili u boksu, pa su mogli bez posljedica u poretku otići na zamjenu guma. Hamilton i Bottas ostali su ispred Leclerca do kraja utrka.

U Ferrariju su bilo razočarani takvim raspletom. Kvar na motoru izazvao je veliku gorčinu kod Sebastiana Vettela.

– Vratite j****e V12 motore! – grmio je Nijemac.

Ferrarijev vozač i u kasnijim intervjuima ponavljao je kako želi da se stari motori vrate u bolide.

– Ove pogonske jedinice vrlo su kompleksne i fascinantne, ali ja imam svoje stajalište. Mislim da to nije dobra stvar ni za utrke ni za ljude koji nas gledaju. Kada sam to prokomentirao, bio sam ogorčen – istaknuo je njemački pilot i dodao: – Do tog trenutka vozio sam vrlo dobro i činilo se da imam dobro popodne. Prva reakcija kada ti se bolid pokvari nije najsretnija.

Utrka u Sočiju završila je dvostrukim trijumfom Mercedesa. Hamilton je 82. pobjedom i devetom ove sezone prekinuo Ferrarijev pobjednički niz (Belgija, Italija i Singapur).

U ukupnom poretku vozača vodi Lewis Hamilton s 322 boda ispred Valtterija Bottasa (249) i Charlesa Leclerca (215). U poretku konstruktora vodi Mercedes (571) ispred Ferrarija (409) i Red Bulla (311).

>> Pogledajte priču o legendi formule 1 Nikiju Laudi

Komentara 3

EH
enigmus-hr
09:21 03.10.2019.

Ima pravo, formula služi proizvođačima kao odličan test izdržljivosti novih tehnologija. Današnji motori koji se ugrađuju u automobile ne mogu trajati kao starija tehnologija, danas izvlače preko 100 konja iz jednolitrenog trocilindraša, pa koliko takav motor može trajati? U ime takozvane ekologije a zapravo samo da se više troši na popravke i da se auto mijenja svakih 7-8 godina

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
09:16 03.10.2019.

Bolje bi bilo da brine o tome kako što manje naštetiti momčadskom kolegi !

Avatar yesex
yesex
08:41 03.10.2019.

Pozivam vas u privatni hrvatski seks klub - http://lady4.fun Ovo je najbolje mjesto za pronalaženje seksualnog partnera! Čekam vas tamo :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije