Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Schumi je u tome najuspješniji: vjeruje li Vettel u statistiku, osvojit će naslov

Sebastian Vettel
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
12.04.2018.
u 11:50

Ferrari je posljednji put pobijedio dvije utrke u nizu prije osam godina kada su za Scuderiju vozili Fernando Alonso i Felipe Massa, Španjolac je pobijedio u Monzi i u Singapuru

Ferrari 11 godina čeka naslov u formuli 1. Kimi Räikkönen je posljednji pilot koji je donio titulu talijanskoj momčadi. Finac je 2007. godine osvojio prvo mjesto s bodom prednosti ispred budućeg četverostrukog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona u Mercedesu.

Räikkönen je te sezone imao šest Grand Prix pobjeda, a svoj put prema naslovu počeo je trijumfom u prvoj utrci za VN Australije.

Sebastian Vettel
1/6

Talijanska momčad odlično je krenula u novu sezonu. Dvostrukim trijumfom Sebastiana Vettela porasli su njezini apetiti.

Nezgoda u boksu na utrci za VN Bahreina kada Räikkönen bolidom pregazio mehaničara i slomio mu nogu, malo je poremetilo potpuno zadovoljstvo u Ferrariju. No nema vremena za slavlje, duga je sezona.

U Ferrariju se ne oslanjaju previše na statistiku, jer svaka je utrka novi izazov. Sve se može promijeniti u tren oka. 

No pogledali se u povijest formule 1 piše onda se dođe do jednog vrlo zanimljivog podatka.

U 17 sezona kada je neki vozač pobijedio na prve dvije utrke, 13 puta je taj pilot osvojio naslov svjetskog prvaka, to se dogodilo 11 sezona u nizu. Vettelovi izgledi za titulu prvaka time su veći. Ferrari na naslov čekaju 11 godina!

U posljednje četiri sezone Mercedes je osvajao dvostruke naslove nakon što je pobijedio u jednoj od prve dvije utrke. Vettel je pobjedom u Bahreinu prekinuo taj niz.

Ferrari je posljednji put pobijedio dvije utrke u nizu prije osam godina kada su za Scuderiju vozili Fernando Alonso i Felipe Massa, Španjolac je pobijedio u Monzi i u Singapuru.

Najviše naslova nakon pobjeda u prve dvije utrke osvojio je Michael Schumacher. Sedmerostruki svjetski prvak tako je osvojio četiri titule, a prvi naslov 1994. godine s Benettonom. Kasnije je još triput slavio s Ferrarijem (2000., 2001., i 2004.).

Sebastian Vettel dosad je osvojio četiri naslova prvaka s Red Bullom, a 2011. titulu je osvojio na pobjeda u prve dvije utrke. U Ferrariju se nadaju kako ove sezone mogu prekinuti dominaciju Mercedesa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije