Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEM ZA SVE

Scenariji u nogometnim ligam: tko ispada, a tko ulazi?

Koronavirus i nogomet
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
31.03.2020.
u 16:15

Španjolska je druga najpogođenija zemlja Europe, nakon Italije. Za naslov prvaka bore se Barcelona i Real Madrid, a za ostanak Mallorca (25 bodova), Leganes (23), Espanyol (20). No, u razmaku od samo devet bodova smjestilo se šest kubova i svima se trese tlo pod nogama

Iako je gotovo cijeli svijet u svojevrsnom balončiću i karanteni zbog pandemije koronavirusa ni na kraju pameti nikome nije nogomet i završnica prvenstava. Ipak, klubovima i igračima nije svejedno kao ni onima koji su već otkupili TV prava. Zato je planova i scenarija za igranje istih sve više. No, dok se svi koncentriraju na vrh ljestvica i potencijalne pobjednike jednako važna bitka vodi se na začeljima.
Ostanak u prvim ligama svima im je cilj, samo ne znaju kada će se za njega moći boriti.

Situacija je takva i u Prvoj HNL. U našem domaćem prvenstvu Slaven Belupo je svojevrsna tampon zona između boljih i gorih. Na sedmom mjestu imaju 26 bodova i trebali bi ostati među najboljih deset. Odmah ispod njih je Istra 1961 s 19 bodova koja ima dva više od Intera iz Zaprešića i Varaždina (17). Kako stvari stoje trenutačno Inter bi išao u doigravanje, a Varaždinci bi se odmah preselili u Drugu ligu jer u najvećem razredu hrvatskog nogometa izgleda da se nisu snašli. No, bilo bi nezahvalno prognozirati takve stvari jer tri kluba su razmaku od dva boda i sve karte su otvorene... čeka se samo nastavak prvenstva ako ga i bude.  

U najjačoj ligi svijeta Liverpool čeka svoj prvi trofej nakon 30 godina u domaćem prvenstvu, ali neka viša sila iliti koronavirus pomalo odgađaju to slavlje. No, Redsi ga već vide u svojim vitrinama jer imaju 25 bodova više od drugoplasiranog Manchester Cityja. Puno je napetije na dnu premierligaške ljestvice. Tamo se u razmak od osam bodova smjestilo čak šest klubova. Brighton je 15. s 29 bodova, ima dva više od West Hama, Watforda i Bournemoutha, još dva manje ima Aston Villa. Ta posljednja dva kluba već su u zoni ispadanja, baš kao i posljednji na ljestvici Norwich s 21 bodom. Jedno od ta tri zadnja mjesta sljedeće bi sezone trebao zauzeti WBA kojeg vodi hrvatski trener Slaven Bilić, a koji u Championshipu zauzima drugo mjesto. Ima samo bod manje od prvog Leedsa.

Ni u Bundesligi nije ništa manje napeto jer čak sedam klubova je u 12 bodova razmaka. Na prvoj liniji ispadanja su Fortuna Düsseldorf (16. s 22 boda), Werder Bremen (17. s 18 bodova) te Paderborn (18. sa 16 bodova).

U Italiji je stanje dovoljno teško s virusom jer svaki dan umre oko 600, 700 ljudi, nogomet ne treba ni spominjati. Juventus se već odrekao nekoliko mjesečnih plaća ne bi li se spasio klub i sezona, ali zato se nitko ne želi odreći ostatka prvenstva. Na samom začelju i u borbi za ostanak trenutačno su Lecce, SPAL I Brescia. Oni imaju po 25, 18, odnosno 16 bodova. Na samoj zoni ispadanja je i Genoa (25 bodova), a u 'utrci' su i Sampdorija, Torino pa čak i Udinese...

Španjolska je druga najpogođenija zemlja Europe, nakon Italije. Za naslov prvaka bore se Barcelona i Real Madrid, a za ostanak Mallorca (25 bodova), Leganes (23), Espanyol (20). No, u razmaku od samo devet bodova smjestilo se šest kubova i svima se trese tlo pod nogama.

Kada govorimo o francuskoj nogometnoj ligi na posljednjem mjestu čvrsto se smjestio Toulouse s 13 bodova, deset manje od predzadnjeg Amiensa. Oni bi tako ispali ako se ne nastavi igrati. U doigravanje ide jedna momčad, trenutačno je to Nimes koji ima 27 bodova i zauzima 18. mjesto prvenstvene tablice. Po 30 imaju St. Etienne i Dijon. I nikome od njih nije svejedno jer još je nekoliko kola do kraja i s obzirom na situaciju, sve se lako može promijeniti.

A kada će se i kako i hoće li se uopće išta promijeniti nitko ne zna niti se usudi prognozirati. Naime, nastavak Premiershipa planiran je za 1. svibnja (ako i tada), La Liga je suspendirana do daljnjeg... priča se čak i o igranju u lipnju i srpnju i to po principu da bi igrači bili izolirani u kampovima i da bi igrali bez gledatelja... Jedno je izgledno - izgleda da će se napraviti sve, samo da se sezone dovedu kraju....
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije