Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon ozljede

Šarić se odmah javio roditeljima, bit će poput Jabbara, Rađe, Metličića...

Dario Šarić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
08.12.2017.
u 09:50

Dario se nakon ozljede na treningu odmah javio i roditeljima, da se ne brinu. Znao je Dario da će ozljeda oka i šavovi biti udarna vijest u hrvatskim medijima.

Ozljeda oka Darija Šarića ipak nije ozbiljna kako se u prvi tren sumnjalo. Hrvatski reprezentativac na treningu 76ersa dobio je posjekotinu ispod lijevog oka nakon duela sa suigračem koji ga je slučajno prstom pogodio i u desno oko. Šarić je “zaradio” tri šava, a kako mu se zamutio vid na desnom oku, otišao je u bolnicu.

No pregled je pokazao da s okom nije ništa ozbiljno, ali će Šarić na idućoj utakmici Philadelphije prvi put u karijeri zaigrati s naočalama na licu, koje će mu štititi oba ozlijeđena oka.

Dario se nakon ozljede na treningu odmah javio i roditeljima, da se ne brinu. Znao je Dario da će ozljeda oka i šavovi biti udarna vijest u hrvatskim medijima.

Dario Šarić
1/17

I trener Philadelphije Brett Brown odahnuo je nakon što su liječnici rekli da ozljeda nije ozbiljnija.

Dario mu je jedna od glavnih uzdanica momčadi, uostalom ove je sezone u 23 utakmice na prosjeku od 11,4 koša po utakmici i 6,5 skokova. Međutim, u posljednjih pet susreta Šarić se vratio u formu iz drugog dijela prošle sezone s 15,4 koša u prosjeku uz šut od 49,2 posto. A ima i 8,8 skokova po utakmici.

Nadamo se da će s dobrom formom nastaviti i s naočalama na licu. Inače, naočale na licu nisu nikakva novost u NBA-u, a jedan od najboljih NBA košarkaša u povijesti, lakersovac Kareem Abdul-Jabbar nosio ih je tijekom gotovo cijele karijere.

Inače, Dario nije prvi naš sportaš koji je ozlijedio oko na treningu ili utakmici. Vjerojatno je najpoznatija epizoda kad je slovenski rukometni reprezentativac Aleš Pajovič prstom u oko pogodio Petra Metličića. Dogodilo se to 2004. godine u polufinalu Europskog prvenstva u Sloveniji nakon samo pet minuta igre. Pajovič je dobio samo žuti karton, a Hrvatska je ostala bez Pere i izgubila s 25:27.

Poljski rukometaš Karol Bielecki u duelu s Josipom Valčićem zamalo je pak ostao bez oka, a i danas nosi naočale dok igra.

I Dino Rađa dobio je prstom u oko dok je u dresu Zadra 2000. igrao finale PH protiv Cibone. U drugoj utakmici finala morali su Rađu iznijeti s parketa nakon što je Vladimir Krstić u 27. minuti pokušao izbiti loptu iz Rađinih ruku, no nehotice ga je pogodio prstom u oko.

Zbog pružanja pomoći Rađi, utakmica je bila prekinuta na 10 minuta. Dino više nije mogao igrati te je prebačen u bolnicu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije