Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sramotno izdanje

Šarić sasvim otvoreno: Nismo dorasli SP-u, nema tu kemije!

Dario Šarić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/4
18.09.2018.
u 08:38

- Igrači su pokušali učiniti sve, no kako je utakmica odmicala tako smo padali s energijom, a samim time je dolazilo i do puno taktičkih pogrešaka u igri.

Imamo igrače, ali nemamo igru. To je prvo što možemo ustvrditi nakon još jednog posrtaja hrvatske košarkaške reprezentacije, a time i vjerojatnog oproštaja od nastupa na Svjetskom prvenstvu. Poraz od Poljske u Gdanjsku (74:79) bolniji je i od onoga u Osijeku od Litve, jer ovo je reprezentacija koja je pred selekcijom sa četiri NBA igrača morala položiti oružje. Nažalost, izbornik i igrači još jednom su podbacili i teško će se bilo tko moći vaditi na fraze kako je Poljska "atletska momčad kojoj nije lako parirati".

Ozlijeđeni Bogdanović 

Nažalost, Hrvatska je u 17. minuti ostala bez svog najboljeg strijelca. Srećom, samo do kraja poluvremena. Nakon što je u jednoj kontri položio pored Ponitke, Bogdanović je počeo šepati te je otišao na klupu. Par minuta kasnije se vratio, ali je odmah, opet, izašao i ostao sjediti s učinkom od devet koševa (uz šut 4-9) i dvije asistencije. Ipak, s velikog odmora vratio se Bogdanović sa zamotanim gležnjem. Vidjelo se da više nije siguran kao kada je posve fit, no zato je asistirao Šariću za dvije trice za vodstvo 44:39. Nažalost, kada god bi naši došli u priliku napraviti osjetniju prednost, činili bi pogreške u obrani, a tako je bilo i u završnici utakmice. Štoviše, posustao je i napad pa je Stipčević promašio otvorenu tricu, Simonu je ispala iz ruku u aut, a Bogdanović je, sprečavajući jednu kontru napravio nesportski prekršaj na Amerikancu Slaughteru.

- Igrači su pokušali učiniti sve, no kako je utakmica odmicala tako smo padali s energijom, a samim time je dolazilo i do puno taktičkih pogrešaka u igri. Uspjeli smo se vratiti, imali tri lopte za vodstvo, otvorenu tricu, zicer, izgubljenu loptu i kada u zadnjoj minuti imaš tri takve greške nisi niti zaslužio pobjedu - ustvrdio je izbornik Dražen Anzulović. Nakon utakmice Dario Šarić (17 koševa) činio se očajnim: 

>>Pogledajte gostovanje braće Sinković na Večernji TV-u

Sve je bilo na silu

- Ovo je jako unazadilo naše šanse. Postoji možda mogućnost, neki wild card, ako nam se itko smiluje, no znam ja da ovo nije svadba i da se pozivnice ne dijele. Uvijek je ovdje veliki pritisak. Uvijek je sve na nož, možda niti mi nismo dorasli. Kako god okrenem, treba se nekako pokušati dobiti barem jednu, a mi smo obje izgubili. Svaki naš koš postignut je na silu, iz individualnih akcija, a ne iz izrađenih akcija. Čini se da nismo stvorili kemiju. Bez pravih riječi bio je i naš najbolji strijelac Bojan Bogdanović (22 koša).

- Nemam riječi. Tu smo gdje zaslužujemo biti. Bunili smo se protibv Fibe što nismo mogli igrati protiv Rumunjske i Nizozemske, a sada smo igrali i dogodilo se isto. S ove dvije pobjede debelo bi bili unutra, a sada smo debelo vani. 

Napeto je u vodstvu reprezentacije bilo i prije ove utakmice. Ne samo zbog važnosti ovog susreta nego i zbog ishoda preostalih dviju utakmica u skupini. Naime, za naše izglede i plasman na Svjetsko prvenstvo važno je da pobjeđuju reprezentacije poput Litve (7-0) i Italije (5-2) što se sinoć i dogodilo. Najprije su Talijani u gostima pobijedili Mađare (69:63), a potom je Litavcima trebao produžetak da nadjačaju Nizozemce. Litva je, nakon Njemačke, Grčke i Češke, četvrta momčad na SP-u.

Komentara 22

DU
Deleted user
09:07 18.09.2018.

Nema kemije? Nema tu ništa sve dok su nam izbornici ljudi koji se prihvaćaju tog posla jedino ako su bez nekog drugog, klupskog angažmana. Dakle, treća trenerska kategorija koje igrači niti gledaju niti slušaju. A i nemaju što za čuti.

Avatar southman
southman
09:16 18.09.2018.

Ma gluposti ! Po kvaliteti igrača mi smo uz bok Litvi i Italiji ali po vođenju reprezentacije smo dno dna !

DU
Deleted user
09:10 18.09.2018.

Stojko i Dino uspješni grobari hrvatske košarke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije