Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predvodio 76erse

Šarić dobio veliki kompliment: Odličan je, protiv Bostona morate imati čvrstinu

Dario Šarić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
01.12.2017.
u 15:07

Ako ćemo biti čvrsti, možemo biti nevjerojatna momčad, kaže Dario Šarić:

Ponajbolji hrvatski košarkaš Dario Šarić je u sinoćnjem porazu Philadelphije na gostovanju u Bostonu (97-108) sa 18 koševa i 10 skokova ostvario svoj četvrti ovosezonski 'double-double' učinak te bio jedan od najzaslužnijih što su oslabljeni Sixersi namučili Celticse u pohodu ka njihovoj 19. ovosezonskoj pobjedi. 

Pobjednik je odlučen tek sredinom posljednje četvrtine, kad je domaća momčad predvođena sjajnim Kyriejem Irvingom u dvije i pol minute sa tri koša prednosti (81-78) došla do +11 (90-79). Irving je ubacio 36 koševa, od toga devet u posljednjih šest i pol minuta utakmice, kad Boston nije dopustio 76ersima da se približe.

Gosti su u TD Garden stigli bez svog najboljeg strijelca i skakača Joela Embiida, kojeg u Philadelphiji štede kad se igraju dvije utakmice u dva dana zaredom, a nije bilo ni ozlijeđenog pričuvnog razigravača T. J. McConella. I uz takav hendikep gosti su se dobro nosili protiv najuspješnije momčadi u ligi, a borbenošću svojih igrača zadovoljan je bio i trener Brett Brown, koji je u tom segmentu posebno istaknuo doprinos Darija Šarića.

Dario Šarić
1/17

"Bio je stvarno dobar. Protiv agresivnih Celticsa trebate imati čvrstinu i odlučnost, jer se radi o izrazito fizičkoj momčadi", rekao je Brown.

Šarić je Celticse nazvao nevjerojatnom momčadi i poželio da on i njegovi suigrači nauče nešto od Bostona.

"Teško je igrati protiv njih. No, mislim da i naša momčad, nastavi li igrati ovako čvrsto i bude takva svake večeri, može od njih nešto naučiti te isto tako biti nevjerojatna", rekao je Šarić koji je uz dvoznamenkasti broj koševa i skokova imao i četiri asistencije.

J. J. Reddick je postigao 17 koševa, a Ben Simmons je napunio sve statističke stupce sa 15 poena, sedam asistencija, šest skokova i pet osvojenih lopti.

Ipak, teško je bilo popuniti rupu u reketu koja je ostala neigranjem Embiida. To je najbolje iskoristio Bostonov All-Star centar Al Horford završivši utakmicu sa 21 košem, osam skokova i pet asistencija. Marcus Morris je ubacio 17, a novak Jayson Tatum 15 koševa za pobjednike.

Komentara 1

Avatar Diavolo
Diavolo
15:58 01.12.2017.

Bravo Dario, jedna rijetko svijetla tocka hrvatske kosarke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije