Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željezničar - Dinamo

Sarajevska publika Mamića natjerala na rub suza

željezničar dinamo (1)
Foto: Leo Tatić
1/7
25.03.2011.
u 21:02

U prijateljskoj nogometnoj utakmici igranoj u povodu 90. rođendana Željezničara, Dinamo je sa sarajevskim klubom odigrao 2:2.

Kad je sudac označio kraj utakmice na Grbavici, cijela zapadna tribina ustala je i skandirala: "Dinamo, Dinamo!" Zdravko Mamić bio je ganut, gotovo na rubu suza...

- Bio je ovo praznik za oči i dušu, utakmica sjajnih poteza i spektakularne publike! - kazao je Dinamov dopredsjednik.

A onda je u polušali naglasio:

- Jesam li vas još prije utakmice upozorio na Višću...

A taj dečko iz Banovića, 21-godišnji Edin Višća, cijelu je utakmicu razvlačio Dinamovu obranu i briljantnim potezima dizao 6000 ljudi na noge. Željezničar je dva puta bio u rezultatskom minusu i dva puta se vratio u igru. I ne samo to, 90-godišnjak iz Sarajeva totalno je nadigrao Dinamo u drugom poluvremenu prokockavši niz sjajnih prigoda.

Strašan projektil Brezovca

Toliko propuha u Dinamovoj zadnjoj liniji nije viđeno još od Villarreala... Za Dinamo su pogotke postigli zabili Palić i Brezovec (strašan projektil s gotovo 25 metara!), za Želju Zeba i Višća.

- Bilo je dobrih stvari u našoj igri, ali puno toga me i nerviralo. Mogli smo i izgubiti, no imali smo dosta sreće - kazao je Dinamov trener Vahid Halilhodžić, koji je također dočekan ovacijama publike.

I Vaha je hvalio doista sjajan ambijent na Grbavici.

- Bila je to muška igra, u kojoj su neki malo prešli granicu. Igra je bila dopadljiva, ponašanje publike sportsko, korektno - dodao je Vaha.

Pitali su ga kako bi Željezničar prošao u Hrvatskoj ligi.

- Bio bi u gornjem dijelu ljestvice - odgovorio je Halihodžić.

Željin trener Amar Osim blistao je od zadovoljstva, ali riječi su mu bile odmjerene.

- Ma Dinamo je igrao s "polu B" momčadi, a mi s najjačom. I još nismo smjeli tući - našalio se Amar.

Vaha nije želio riskirati

Dinamov kapetan u Sarajevu bio je Tomislav Barbarić, a nitko od Vahinih igrača nije impresionirao. Briljantna je bila reakcija Palića kod pogotka, na dodavanje Sylvestra, kao i spomenuti pogodak Brezovca. Sve ostalo u Dinamovoj igri - za brzi zaborav.

Halilhodžić nije želio riskirati s lakše ozlijeđenima Sammirom i Moralesom, a za Zagrepčane su igrali: Kelava, Tomečak, Barbarić, Tonel, Ibanez (od 58. Mesarić), Brezovec (od 76. Babić), Calello, Palić (od 58. Cufre), Chago, Sylvestr, Rukavina (od 64. Šitum).

Plavi su ostali spavati u sarajevskom hotelu Radon Plaza, a u subotu ujutro prošetat će Baščaršijom. U poslijepodnevnim satima vraćaju se u Zagreb, dok Vaha ide u Zenicu na utakmicu BiH - Rumunjska.

Komentara 10

Avatar that_good
that_good
21:06 25.03.2011.

pa i inace revijalne tekme završavaju remijem, jedino u hajdukovom slučaju to ne prolazi, hahah

Avatar broz
broz
22:58 25.03.2011.

Hajduk jedini igra pošteno.

ZV
Zvezdaforever
00:59 26.03.2011.

@broz, da,ako nikako drugacije ne moze!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije