Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ključni dvoboj

Saračević: Znali smo na početku da će ovo biti utakmica biti ili ne biti

Zlatko Saračević
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
11.11.2018.
u 09:53

Podravka je zadnji put prošla skupinu davne 2009. godine

Rukometašice Podravka Vegete danas u svojoj dvorani (18 sati) igraju ključnu utakmicu u skupini Lige prvakinja protiv njemačkog Thüringena.

Za prolazak u drugi krug Koprivničankama treba najmanje bod, a u slučaju poraza ostala bi samo teorija, po kojoj bi Thüringen trebao izgubiti u posljednjem kolu na svom parketu od Krima ili po kojoj bi Podravka trebala osvojiti bod u gostima kod Györa.

Ulaznice su rasprodane

– Ovo je posljednja utakmica na domaćem parketu i ne sumnjam da ćemo imati veliku podršku navijača kao što je bilo i dosad, a to nam pokazuje i podatak da su ulaznice razgrabljene već prvi dan. Ono što mogu reći uime ekipe jest da će cure ostaviti srce na terenu i dati sve od sebe da ostvarimo pobjedu – istaknula je Miranda Tatari Šimunović, sportska direktorica kluba.

Podravka je današnje suparnice pobijedila u gostima, no njemački sastav znatno je podigao formu uoči novog susreta protiv hrvatske ekipe.

– Ja bih prvo zahvalio publici na fenomenalnoj podršci u Ljubljani, a i na ove dvije utakmice u Koprivnici. Mi, na žalost, nismo bili pravi u Ljubljani i nadamo se da ćemo tu sliku promijeniti danas. Igramo utakmicu za koju smo planirali i očekivali da će biti odlučujuća i tako je na kraju i ispalo. Utakmica je to koja nam donosi ono što cure sanjaju, što žele i što cijeli klub želi, a to je odlazak u drugu fazu Lige prvakinja. Ja sam ponosan na ove cure, kako treniraju, kako žele i kako rade. Bit će teško, Thüringera smo dobili odmah u prvoj utakmici i odigrali smo jednu fenomenalnu utakmicu. Iako bodovno slabo stoji, ekipa Thüringera i dalje odlučuje sama o sebi kao i mi te im je ovo zadnji vlak – rekao je Zlatko Saračević, trener Podravke.

Što se tiče igračkog kadra, upitan je nastup tek Magdalene Ećimović, koja ima problem s okom.

– Nakon poraza u Sloveniji od Krima malo nam je atmosfera pala, ali se ovaj tjedan stvarno dobro pripremalo za Thüringer. Shvatile smo da je normalno da nakon desetak utakmica koje smo odigrale u proteklih mjesec dana forma malo pada. Složile smo se da ćemo na ovoj utakmici dati sve od sebe i psihički smo se pripremile da će biti vrlo teška i neizvjesna, ali nadamo se da bodovi ostaju kod nas – rekla je Ana Turk, desno krilo Podravka Vegete.

Tek 2009. prošle skupinu

Zanimljivo je da je Thüringen u pet posljednjih sezona u Ligi prvakinja svih pet puta prolazio u drugi krug.

Podravka je zadnji put prošla skupinu davne 2009. godine. Tada su „kokice“ u skupini bile bolje od ruske Lade, rumunjske Vilceje i norveškog Larvika.

Bio je to u to vrijeme jak sastav u kojem su igrale hrvatske reprezentativke Penezić, Kožnjak, Zebić, Pasičnik, Franić, Gaće, Jelčić i Tatari, Crnogorka Đokić, Makedonka Todorovska, Mađarica Bulath i Rumunjka Ungureanu.

Komentara 1

DH
dalibor.hren
10:21 11.11.2018.

Zlatane, nekaj moraš i pobijediti, ba!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije