Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA SE RASPLET

Sapunica u UFC-u: 'Ako žele da se ja borim s Miočićem, onda ću se boriti s Miočićem'

Stipe Miočić
Reuters
17.05.2021.
u 07:00

- Ovdje sam i mogu ga čekati sve dok ne bude spreman.

Ništa još nije službeno, ali sve je izglednije da će Derrick Lewis biti prvi izazivač za novog teškaškog kralja Francisa Ngannoua.

Prije nekoliko je dana takav rasplet u teškoj kategoriji najavio i Dana White. Predsjednik UFC-a pritom je i dodao da bi Stipe Miočić u tom slučaju trebao biti idući na redu za uspješnijeg iz tog susreta.

Jonesovo natezanje s UFC-om i financijski zahtjevi koje mu White i društvo neće ispuniti došli su kao naručeni 'Crnoj zvijeri' koja je tako i ranije od očekivanog možda izborila borbu za UFC-ovo zlato.

-Nije još ništa službeno. Ne znam, ali čini mi se kao da se on (Ngannou, op.a.) želi natezati s Jonesom i usput me ignorirati. No, nadam se da će to postati službeno - rekao je Lewis na UFC-ovoj press konferenciji, prenosi Fight Site.

Taj 36-godišnjak iz Houstona na istom se druženju s medijima u svom se stilu zahvalio 'Bonesu'. Naime, Lewis smatra da je nekadašnji prvak iz poluteške svojim podizanjem cijene omogućio i njemu da dođe do vjerojatno najveće zarade u karijeri.

- Cijenim ovo što Jones radi. Hvala ti. Mogao bih od ove borbe dobiti minimalno osam milijuna dolara. Nisam pohlepan, nimalo. Za osam milijuna bih se mogao i večeras boriti. Rekao sam menadžeru svoju cijenu i poručio mu da me ne zove ako broj nije onaj koji sam naveo - dodao je Lewis.

Ako je cijena takva, možda onda Stipe dobije revanš...

- Stipe ne želi revanš - uzvratio je Derrick.

Miočić je, podsjetimo, krajem ožujka pred borbu s Ngannouom imao 106,1 kilograma, odnosno otprilike 13 manje od 'Predatora'.

Lewis pak tvrdi da trenutno ima oko 129 kilograma, što je debelo iznad gornje granice teške kategorije...

- Ovaj meč mora biti drugačiji. Ne može biti gori od onog prvog. Čak i ako se radi o jednom jedinom dodatnom udarcu, mora biti bolji... Mislim i da smo obojica napredovali od tog dvoboja - prisjetio se Lewis svoje pobjede nad Ngannouom, a ujedno i jednog od najdosadnijih mečeva u povijesti UFC-ove teške kategorije.

Otkrio je i je li frustriran čekanjem i situacijom oko Francisa i Jonesa.

- Stvarno nisam frustriran. Ako želi ići okolo i pokazivati pojas za svoju državu, to je OK i s time nemam problema. Ovdje sam i mogu ga čekati sve dok ne bude spreman. A ako to i ne bude slučaj - i s time sam OK. Ako se želi boriti s Jonesom, neka to i učini. Ja se mogu boriti sa Stipom. A ako žele da ja budem taj koji će se boriti s Jonesom, onda ćemo ići u tom smjeru. Stvarno se ne zamaram time - zaključio je Lewis.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije