Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srčani problemi

Hrvatu zbog srca upitna karijera: Šokiran sam, pa tek mi je 27 godina!

Sandro Sukno
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/6
23.12.2017.
u 08:59

- Mi kao Savez nećemo Sandra izlagati ničemu što ne bi bilo dobro za njegovo zdravlje, ali ćemo sve poduzeti da čujemo još pokoje mišljenje, kaže Tucak.

Sandro Sukno, najbolji svjetski vatepolist, sinoć se trebao pojaviti u Čilipima na dodjeli priznanja najboljim sportašima u povijesti Konavala. No, nije došao, a pojavio se nije niti njegov otac Goran, nego je za sve njih i sebe priznanja preuzeo stariji brat Ivan.

A Sandro na svečanost nije došao iz sasvim razumljiva razloga. Naime, novi pregled kod glasovitog rimskog kardiologa Paola Zeppillija, specijaliziranog za sportsku kardiologiju, donio mu je nemila saznanja o stanju njegova srca pa mu sinoć nije bilo ni do čega.

Problem otkriven u listopadu

Problematični nalazi stanja Sandrova srca datiraju iz listopada kada je to otkriveno tijekom redovitog liječničkog pregleda. Tada mu je određeno dvomjesečno mirovanje sve do novog pregleda koji je uslijedio ovih dana i čiji su rezultati prilično šokirali višestrukog Večernjakovog laureata. Naime, po njima Sandro ne smije igrati do kraja sezone, a možda je upitan i nastavak karijere.

- Obavio sam sve pretrage prije par dana i potom sam bio na razgovoru. Koliko god bio spreman na svaku opciju, ovako nešto me ipak šokiralo. Pa tek mi je 27. Moram napraviti dodatne pretrage da vidimo što će biti s karijerom - izjavio je jučer Sandro za Tportal.

Sukno je igrač talijanskog Pro Recca, s kojim ima ugovor do ljeta 2018. pa su iz tog najvećeg talijanskog kluba poručili:

- Sve to je za nas bolno, no zdravlje svakog sportaša prioritet je za sve nas. Morat ćemo dovršiti sezonu bez jednog od najboljih igrača svijeta i to će biti veliki nedostatak za našu momčad u Europi i talijanskom prvenstvu - kazao je predsjednik Pro Recca Maurizio Felugo.

Tucak ne želi vjerovati

A što na tako zlokobne vijesti kaže hrvatski izbornik Ivica Tucak koji na Prvenstvu Europe u srpnju na Sukna, vrlo vjerojatno, neće moći računati?

- Šokiran sam takvom viješću i takvim nalazima s obzirom da je još do prije sedam dana mišljenje nekih drugih kardiologa bilo posve drugačije. Štoviše, konzultiran je i jedan naš stručnjak iz bolnice u Clevelandu i on je bio optimističan. Mi kao Savez nećemo Sandra izlagati ničemu što ne bi bilo dobro za njegovo zdravlje, ali ćemo sve poduzeti da čujemo još pokoje mišljenje. Uostalom, za ovih šest godina, koliko sa Sandrom radim u reprezentaciji, on se nikad ni na što nije žalio. Izdržavao je abnormalne napore na najbolji mogući način i zato ne želim niti razmišljati o bilo kakvom crnom scenariju. Jasno vam je što bi značilo igrati bez najboljeg svjetskog igrača i nedaj Bože tog scenarija. No, pričekajmo neka se naprave dodatne analize. U svemu tome, najvažniji su njegovo zdravlje i njegova obitelj, supruga i malo dijete - rekao je Tucak. 

Komentara 6

ES
Esseker
09:32 23.12.2017.

Sandro želim ti sve najbolje, a ti prije svega misli na sebe i svoju obitelj

KR
kruti195
11:19 23.12.2017.

drži se MAJSTORE!!!!

VI
vidum
10:31 23.12.2017.

Ako postoji nagrada za najgluplji naslov, onda autoru ovog ne bi smjela izmaći. "Hrvatu zbog srca upitna karijera"!? Kao da se radi o igraču treće hrvatske badminton lige, a ne o najboljem svjetskom vaterpolistu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije