Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbor

Sandra Perković i Ivan Kvesić najbolji sportaši Zagreba

Najbolji Zagreb
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/8
17.12.2018.
u 21:52

Laureati Sandra Perković i Ivan Kvesić od Grada će dobiti po 20.000 kuna, braća Sinković (najbolja posada) podijelit će 30.000 kuna dok će ekipama (Dinamo, Dr. Časl) pripasti po 40 tisuća kuna

Na svečanosti održanoj u Kavani Frank, proglašeni su najuspješniji sportaši glavnog hrvatskog grada. A da je Zagreb prijestolnica i cjelokupnog hrvatskog sporta kazat će podatak da su u godini na izmaku zagrebački sportaši svih uzrasta na najvećim svjetskim natjecanjima osvojili ukupno 203 medalje (86 zlatnih, 62 srebrne i 55 brončanih).

Od te brojke, više od pola je seniorskih medalja (106) među kojima su 52 zlatne kolajne, 24 srebrnog sjaja i 30 brončanih.

Najbolji Zagreb
1/5

Po sedmi put zaredom (osmi put ukupno) najboljom sportašicom Zagreba proglašena je atletičarka Sandra Perković, koja je ove godine po peti put uzastopce osvojila naslov europske prvakinje u bacanju diska. Sandra je tako prestigla i legendarnu Janicu Kostelić koja ima sedam osvojenih trofeja.

- U narednoj godini cilj mi je osvojiti Dijamantnu ligu i vratiti dijamant u svoje ruke. Isto tako, u 2019. moram obraniti naslov svjetske prvakinje. Premda već imam dva olimpijska zlata ne nedostaje mi motiva da se upustim i u borbu za treće - najavila je svoje planove ambiciozna Sandra koja ističe da joj je velika čast biti rame uz rame s takvom sportskom legendom kao što je Janica Kostelić.

Otkako Janičin brat Ivica ne skija, a on je šest puta bio sportaš grada, muški laureati se mijenjaju pa su tako epitet najboljeg prethodne četiri godine zavrijedila dva gimnastičara (Srbić i Možnik) te po jedan strijelac (J. Glasnović) i boksač (Hrgović), a ove je godine ta čast pripala najnovijem svjetskom prvaku u karateu Ivanu Kvesiću.

- Iznimna mi je čast bila, a bilo je to i pomalo nestvarno, biti u društvu jedne takve sportske veličine kao što je Sandra Perković. Zapravo, ja se moram tek privikavati na članstvo u takvom društvu, a namjera mi je u tom okruženju i ostati što je duže moguće - kazao je Kvesić.

>> Pogledajte i video: Po uzoru na koje stadione će biti novi Dinamov stadion

 

U momčadskoj konkurenciji trofej je otišao u GNK Dinamo, radi izborenog prezimljavanja u Europi, a to je nagrada koju je naš najbolji nogometni klub u svom gradu čekao punih 10 godina. A nju je primio predsjednik kluba Mirko Barišić koji je, pred auditorijem, objavio da je najveća želja ovog kluba izgradnja novog stadiona.

Devet je godina pak prošlo otkako je posljednji put neka stolnoteniska ekipa bila laureat (Mladost 2009.), a ove godine su to europske prvakinje sa kineskim štihom, stolnotenisačice Dr. Časla.

Za najbolju posadu, već četvrtu godinu zaredom, izabrana su veslačka braća Sinković, europski i svjetski prvaci u 2018. u dvojcu bez kormilara. I dok su složna braća podijelila 30.000 kuna, laureati pojedinci su dobili po 20.000 kuna, a najboljim kolektivima pripalo je po 40.000 kuna.

Njihov trener Nikola Bralić dobitnik je jedne od četiri nagrade dodijeljene za najuspješnije trenere a društvo mu prave Edis Elkasević (trener Sandre Perković), Danijel Vučić (trener Ivana Kvesića) i Nenad Bjelica (trener nogometaša Dinama) koji će, u prosjeku, dobiti oko 5.000 kuna neto.

Novčana nagrada - 10.000 kuna bruto - pripala je i dobitnicima nagrada za životno djelo, a to su košarkaš Nikola Plećaš, atletičarka Đurđa Fočić Šourek, predsjednik Sportskog društva paraplegičara Zagreb Želimir Gulan te Kuglački klub Medveščak 1958 i Ski klub Zagreb.

Najbolji Zagreb
1/8

Godišnje nagrada Sportskog saveza grada Zagreba dobili su tekvondašica Kristina Tomić, hrvač Ivan Huklek, ronilac Goran Čolak, Zagrebački savez sportske rekreacije "Sport za sve" te Zagrebački atletski savez za Zagrebački maraton.

Dodijeljena su i priznanja SSGZ-a najuspješnijim sportašima s invaliditetom, a to su Zoran Talić (atletika), Bruno Bošnjak (snowboard), Ruža Markešić (kuglanje), Petra Štruklec (atletika) te Carling klub Silent (gluhi sportaši).

Iznimno ove godine, posebno priznanje SSGZ-a za vrhunski sportski rezultat (u obliku kristalne teniske lopte) dobila je reprezentacija u Davisovu kupu, osvajač tog momčadskog svjetskog prvenstva.

Valja reći da su priznanja primila i 52 mlada sportaša za koje je glavni tajnik SSGZ-a Zdenko Antunović kazao da su njegovo najveće zadovoljstvo jer predstavljaju svijetlu budućnost zagrebačkog sporta.

>> Pogledajte video: Dinamo doznao suparnika u šesnaestini finala Europske lige

Komentara 1

KA
kajinx
15:41 18.12.2018.

Sve ljepši od ljepšega! Lijepi li je Zagreb grad! Nema kraja uspjesima Hrvata!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije