Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIJAMANTNA LIGA

Sandra Perković fotkom otkrila koji grad voli i oduševila navijače: Najljepša si!

Sandra Perković
Foto: Instagram/Sandra Perković
1/4
24.08.2019.
u 15:04

Nakon duljeg vremena Hrvatska će na jednom mitingu Dijamantne lige imati dva predstavnika. Sandra Perković redovita je gošća u bacanju diska, a prvi će put na mitingu ovakvog ranga i kvalitete nastupiti Filip Mihaljević

Posljednji miting Dijamante lige uoči finala u Zürichu (29. kolovoza) i Bruxellesu (6. rujna) održat će se danas u Parizu, na stadionu Sebastien Charléty koji može primiti 20.000 gledatelja. Na tom stadionu igraju nogometašice PSG-a, a napravljen je davne 1939. godine. Atletika se “uselila” 1994. godine kada je održan finale IAAF Grand-prixa.

Idealno vrijeme za disk

Nakon duljeg vremena Hrvatska će na jednom mitingu Dijamantne lige imati dva predstavnika. Sandra Perković redovita je gošća u bacanju diska, a prvi će put na mitingu ovakvog ranga i kvalitete nastupiti Filip Mihaljević. I dok je Sandra već prije osigurala nastup u Bruxellesu, Filip Mihaljević za finale treba postolje u Parizu. No to će biti prilično teško je jer konkurencija baš jaka. Od devet kuglača Filip ima ove sezone sedmi rezultat (21,84 metara). Slabiji od njega su samo Čeh Tomaš Stanek (21,19) i domaći bacač Frederic Dagee (20,35). Pogledamo li osobne rekorde, onda su svi u karijeri bacali preko 22 metra. Svi osim Filipa i Frederica.

– Meni je bitno da ima što više kvalitetnih natjecanja prije Svjetskog prvenstva u Dohi. Zato sam se jako obradovao Parizu, a još se više radujem nastupu na zagrebačkim fontanama 2. rujna – rekao je Mihaljević.

Tko su glavne face u kugli? U prvom redu Novozelanđanin Tom Walsh, Amerikanac Joe Kovacs i Brazilac Darlan Romani. Iznenaditi bi mogli i Poljaci Bukowiecki i Haratnyk, kao i Luksemburžanin Bob Bertemes koji je nedavno u Varaždinu, u natjecanju Druge europske lige, pobijedio Mihaljevića.

Bacanje diska na veliko iznenađenje nije u prvom dijelu programa, već u idealnom terminu – u 19.15 sati. Nije teško pogoditi razlog. Jedna od velikih atletskih zvijezda Francuske diskašica je Melina Robert-Michon, srebrna s Olimpijskih igara u Riju 2016. godine. No Melina ove sezone nikako da pronađe pravu formulu. Možda je krene baš na domaćem travnjaku. No nas više zanima hoće li končano krenuti Sandri Perković.

Naša najbolja atletičarka još uvijek nema nijednu pobjedu na mitinzima Dijamantne lige. Ima jedno peto i dva treća mjesta. Dakle, nema čak ni drugo mjesto. Na posljednja dva mitinga (Rabat i Birmingham) ispred nje bile su Kubanke Perez i Caballero. Njih dvije će, naravno, bacati i večeras u Parizu. Po nekakvoj trenutačnoj formi Sandri ostale ne bi trebale biti prijetnja, a to su Njemice Müller, Pudenz i Vita, Amerikanka Allman i Brazilka De Morais. Prvi put se pojavljuje jedna od Kineskinja. U Parizu će bacati Bin Feng koja ove sezone ima najbolji hitac 65,45 metara što joj je i osobni rekord.

Nije tajna da volim Pariz

– Nije tajna da volim Pariz. Volim Pariz ljeti, volim Pariz na jesen. Volim Pariz u ponedjeljak, utorak, nedjelju popodne. Jednostavno volim Pariz – poručila je Sandra na svom Facebook profilu slikajući se uz rijeku Seinu, dok se u pozadini vidi Eiffelov toranj.

- Najljepša si - bio bi sažetak komentara oduševljenih navijača naše atletičarke. 

Sandri će večeras biti šesti nastup u Parizu. Na prva dva (2010. i 2012.) bila je treća (63,62 metra) i druga (61,46). Na posljednja tri je bila prva, a dvaput je rušila rekord mitinga. Prvi put 2014. (68,48 metara), a drugi put prošle godine (68,60 metara). Sandra je samo jednom ove sezone na natjecanju bacila dužinu kakva se od nje očekuje, u Varaždinu – 68,48 metara. Još čekamo prvi Sandrin ovosezonski hitac preko 70 metara. U karijeri je osam puta prebacila tu magičnu granicu. Prvi put 2014. i sve do danas svake sezone imala je barem jedan hitac preko te dužine. Od 2012. do danas Sandra samo jednom nije završavala sezonu na prvom mjestu svjetske rang-liste. Kubanka Caballero joj je 2015. u Pekingu uzela svjetsko zlato i prvo mjesto na kraju sezone s nevjerojatnim hicem od 70,5 metara. Sandrina dominacija bila je baš jako izražena u posljednje tri sezone. Tako je 2016. i 2017. imala pet najboljih hitaca u sezoni, a lani čak sedam najboljih hitaca. Bez obzira na to što još nema pravih pobjeda, uspješna sezona brojit će se nakon Svjetskog prvenstva....

>>> Pogledajte Sandrino osvajanje petog zlata na EP-u

Ključne riječi

Komentara 3

AN
AnkicaKovac
18:16 24.08.2019.

"Volim paštetu ujutro, volim paštetu popodne, volim paštetu on Monday, a volim ju i jesen..." Voljela bi i ja Pariz da si ga mogu priuštiti, i ne bi se pritom žalila da nemam za paštetu i da ću bacati za neku drugu državu da bi mogla pokriti osnovne potrebe konzumacije paštete za mene i mog trenera.

DA
DarthVader
18:46 24.08.2019.

Bi prosil da se onda tam odselis.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije