Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolja hrvatska atletičarka

Sandra Perković: Bježim na Floridu iz splitske zime

Sandra Perković
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/5
13.12.2018.
u 13:55

Najbolja hrvatska atletičarka družila se s medijima, osobama iz javnog života...

Sandra Perković, najbolja hrvatska atletičarka, na zgodan datum i vrijeme odlučila se na kraju sezone malo podružiti s novinarima, prijateljima, osobama iz javnog života.

– Baš sam se dobro sjetila, zar ne? Okupila sam prijatelje 12. 12. u 12 sati – rekla je Sandra.

Fali mi taj dijamant

Sezona je bila više nego dobra?

– Bila je super, ali ne kao 2016. kada sam osvojila olimpijsko i europsko zlato te bila pobjednica Dijamantne lige. Ove sezone osvojila sam peto europsko zlato u Berlinu, ali nisam ukupna pobjednica Dijamantne lige i to samo zbog novog pravila koje je po meni komično. Sistemom eliminacija dvije najbolje našle su se u finalu. Kubanka Perez bacila je solidan hitac, a ja sam napravila prijestup za nekoliko centimetara i ona je pobijedila.

Na meni je da se prilagodim pravilima i da zaboravim finale Dijamantne lige ove godine. Koliko god sam bila spremna i mogla baciti 70 metara, ostala sam bez dijamantnog trofeja jer moje tijelo nije moglo fizički izdržati napore. Mislim da se treba vratiti stari način bodovanja – tko ima najbolji hitac iz šest serija i to je to – kaže Sandra Perković.

Pripreme za novu sezonu počinju 1. siječnja kada Sandra sa svojim trenerom Edisom Elkasevićem odlazi na dvomjesečne pripreme u Ameriku, točnije na Floridu.

– Edis je bio u izvidnici i našao je jedan super kamp za pripreme. Jedna od ideja bio je i odlazak na pripreme Južnu Afriku, ali odustali smo od toga. Jer, tamo bi bila gužva, ima dosta drugih bacačica, a ja želim potpun mir. Na kraju krajeva, tamo bi me svi snimali kako treniram, a to najmanje želim – rekla je Sandra.

Kamo točno idete na Floridu?

Ne smijem sve odmah otkriti. Javit ću vam. Šalim se. Nisam još tamo bila pa ne znam što sve ima taj kamp. Samo znam da su uvjeti više nego odlični. Ipak u Splitu nisam imala tako idealne uvjete u siječnju i veljači jer je bilo hladno, nekad i minus pet, padala je kiša, puhala bura. Svega toga na Floridi nema – istaknula je Sandra.

Vjerojatno su smještaj i hrana isto dobri?

– Meni je najbitnije kakva će biti temperatura. Za ostalo ćemo lako.

Nakon duljeg vremena preskočit ćete zimsko bacanje diska?

– Istina. No nova sezona jako je specifična jer će se produljiti do kraja listopada. Svjetsko prvenstvo u Dohi održava se krajem rujna. Zato je pomaknut i kalendar mitinga Dijamantne lige. Prvi nastup očekujem tek negdje u lipnju, dakle nikad kasnije nisam krenula u sezonu. I dobro da je tako jer moje tijelo ne bi moglo izdržati devet mjeseci u natjecateljskom ritmu. Nekad sam s natjecanjima počinjala u ožujku, sad ću krenuti dva mjeseca kasnije i nadam se da ću spremna ući u sezonu. I odmorna – rekla je Sandra.

Sve podređeno Tokiju

U sljedećoj sezoni glavni je cilj obrana svjetskog zlata u Dohi, ali i vraćanje dijamanta.

– Bit će zanimljivo u Dohi. Vjerujem da neće biti tako vruće kako tamo obično zna biti. Dobro poznajem stadion, tamo sam uvijek bacala na otvaranju mitinga Dijamantne lige. Vjerujem da ću biti dovoljno jaka cijelu sljedeću sezonu i koncentrirana na velike stvari. Ova sezona ustvari je dobra pripreme za 2020. kada želim na Igrama u Tokiju osvojiti i treće zlato, nakon Londona i Rima.

Ključne riječi

Komentara 2

MU
mulag
20:49 13.12.2018.

odi kam oćeš

BA
badger2
18:19 13.12.2018.

ko metak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije