Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEDAR DUH U četvrtak je doputovala u švicarsku kliniku Nottwill

Sandra Paović: Oduševljena sobom i kupaonicom

02.05.2009.
u 10:03

Tri mjeseca od teške prometne nesreće, operacije i liječenja u francuskoj bolnici u Rouenu hrvatska stolnoteniska reprezentativka Sandra Paović u četvrtak je prevezena na liječenje i rehabilitaciju u švicarsku kliniku Nottwill kod Luzerna.

klinika je dobila prvu trećinu


Klinika Nottwill dobila je sredstva potrebna za Sandrino liječenje.
- Klinika je potvrdila da je prije desetak dana uplaćena prva trećina od potrebnih 400.000 eura. Na Sandrin račun do četvrtka je sjelo 1,26 milijuna kuna, a očekuje se da će uskoro sjesti i 1,3 milijuna kuna od HT-a i 85.000 kuna prikupljenih preko Marko.tela - javio je Ranko Ćetković, šef marketinga HOO-a.
– Prvi dojmovi nakon Sandrina dolaska u kliniku su odlični. Oduševljena je svime što je do sada vidjela. Kaže da klinika ima na stotine zaposlenih i vrhunske uvjete i da je trenutačno sama u sobi, te ima ogromnu kupaonicu – rekao je Sandrin otac Mišo Paović.

Kaže da će prve dane u Nottwillu, do početka rehabilitacije, Sandra provesti na pregledima kako bi liječnici imali sve potrebne nalaze i znali što i kako dalje.

– Odmah nakon dolaska u kliniku počeli su svi ti brojni pregledi, koji će trajati dva dana. Prema planovima, Sandra će na liječenju u Nottwillu provesti devet mjeseci, za što je humanitarnom akcijom “Sandra, ti to možeš” i donacijama građana prikupljen novac – istaknuo je Paović te dodao kako očekuje da će planirana rehabilitacija početi već početkom sljedećeg tjedna.

Sandra Paović svjesna je da je pred njom dugotrajan i naporan oporavak.

– U prvih mjesec dana prošla sam pravi pakao. Život mi je visio o koncu, nisam mogla disati, sama jesti niti imalo micati nogama. Danas, tri mjeseca kasnije, puno mi je bolje, krećem se u invalidskim kolicima, samostalno jedem i dišem. Desna ruka mi je sada puno bolje a pomalo pomičem i noge – rekla je Sandra te istaknula da joj je krajnji cilj da stane na noge.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije