Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kava ju razbudila

Sandra imala dodatni motiv: Motivirao me Nijemac Johannes Vetter

Sandra Perković
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
12.08.2017.
u 18:37

Motivirao me Nijemac Johannes Vetter koji je u prvoj seriji kvalifikacija bacanja koplja bacio 91,20 metara.

Sandra Perković u velikom stilu plasirala se u finale bacanja diska na Svjetskom prvenstvu u Londonu. U drugoj seriji njezin disk poletio je do 69,67 metara što je vjerojatno svjetski rekord u kvalifikacijama. Iz Sandrine skupine samo su tri atletičarke bacile dalje od norme koja je bila 62,50 metara – Denia Caballero (63,79) i Brazilka Andressa de Morais (62,80). Druga skupina bila je jača pa je čak šest diskašica bacilo preko norme – Yaime Perez (65,58), Dani Stevens (65,56), Melina Robert-Michon (63,97), Nadine Müller (63,35) te Kineskinje Su (63,35) i Chen (62,71).

Preopuštena u prvoj seriji?

– Ne mogu vjerovati da nakon toliko godina opet napravim veliku pogrešku u prvoj seriji. Onaj drugi hitac trebao se dogoditi u prvoj seriji. Opet se pokazalo da previše opušteno ulazim u te kvalifikacije. Rekla sam nakon Rija da si to više neću dozvoliti, a tamo sam krenula s dva pogrešna hica. Disk mi je jednostavno iskliznuo iz ruke u toj prvoj seriji. Disk s kojim sam se zagrijavala uzela mi je ispred nosa Brazilka koja je s njim bacila normu odmah u prvom pokušaju. U drugoj seriji čekala sam taj disk i dalje je sve bilo lako – kaže Sandra.

Taj drugi hitac preko 69 metara umalo je završio izvan sektora.

Sandra Perković
1/1

– U pravu ste i, ako ste primijetili, nakon izbačaja počela sam se naginjati u stranu kao da sam svojom energijom gurala taj disk da završi unutar granica sektora. Srećom, završio je možda nekih pola metra unutra. Ma rekla sam da sam ovamo došla spremna i to ću pokazati u nedjeljnom finalu – istaknula je naša diskašica.

Uoči kvalifikacija imala je i dodatni motiv...

– Da, motivirao me Nijemac Johannes Vetter koji je u prvoj seriji kvalifikacija bacanja koplja bacio 91,20 metara. I ja sam htjela tako nešto ponoviti u prvoj seriji. Nisam uspjela, ali se dogodilo barem u drugoj – istaknula je.

London nosi sreću

Dojam je da se Sandra osjeća odlično, izgleda jako, jako spremna i jedva čeka nedjeljni finale.

– U Pekingu sam prije dvije godine osvojila srebro. Naravno da mi je želja vratiti svjetski naslov koji sam osvojila 2013. godine u Moskvi. Opet, moram reći da uživam u Londonu, probudila su se ovdje lijepa sjećanja iz 2012. godine kada sam osvojila svoju prvu zlatnu olimpijsku medalju. U redu, nije bio pun stadion u kvalifikacijama, ali očekujem da će u nedjelju navečer, kada je na rasporedu posljednji dan Svjetskog prvenstva, atmosfera biti na vrhuncu – naglasila je Sandra.

Edis Elkasević, Sandrin trener, nije želio ništa govoriti dok ne završi finale.

– Nakon drugog hica samo mi je rekao: to je to – kaže Sandra.

Na izlasku sa stadiona dojmove su još jednom prebirali Sandra, Edis i fizioterapeutkinja Jelena Gabelica.

– Franck kava radi čuda – rekao je Edis, a Sandra se nadovezala:

– Popila sam super kavu ujutro i baš mi je dobro legla. Ne znam, možda će to biti recept i za finale – zaključila je Sandra.

Po onome što smo u ženskom disku gledali ove sezone, ali i po nastupu u kvalifikacijama, sigurno će glavna suparnica Sandri u nadmetanju za zlato biti Kubanka Perez. Aktualna svjetska prvakinja iz Pekinga Caballero očigledno ove sezone ne može pronaći pravu formu.

Njezini hici su daleko ispod 70,65, što joj je osobni rekord. Na kraju krajeva, u finale je ušla hicem u zadnjoj seriji.     

Komentara 4

Avatar Papatest
Papatest
08:00 13.08.2017.

Bojim se da od puno priče i pametovanja ne završi van postolja

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
19:43 12.08.2017.

Ako naša Sandra papa prave domoljubne steroide nemre nju nijedna žena sa obicnim treningov pobjediti. Samo se bojim da ju na dopingu ne uhvate. U tom slučaju mora sukladno kulturi nacije odmah domoljubno poruciti da ne priznaje nalaze i da izlazi sa Svjetskog prvenstva kao svoja u smjeru svog Balkana.

DU
Deleted user
20:07 12.08.2017.

samouvjerena i zeljnja zivota..ali..neka samo malo smanji brzinu govora..super divojka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije