Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVISOV KUP

Sanchez: Brinu me argentinski igrači, a ne publika

18.11.2008.
u 21:49

Izbornik španjolske Davis Cup reprezentacije Emilio Sanchez ne strahuje da bi argentinski navijači mogli utjecati na ishod finalnog susreta Davis Cupa u Mar del Plati sljedećeg vikenda...

Argentina u Davis Cupu na svom terenu nije izgubila već 10 godina, a dobro je poznato kako vruću atmosferu mogu stvoriti navijači ''gaučosa''. Često ambijent na susretima Argentine u Davis Cupu podjeća na nogometne, a ne na teniske susrete.

- Mi znamo da publika u Argentini razumije tenis, to je sport koji se u toj zemlji jako dobro prati. Normalno je da navijači žele pobjedu svoje reprezentacije i da je u ostvarenja tog cilja maksimalno podržavaju. Nadam se da će cijeli susret proteći u skladu s parametrima koji vrijeme u tenisu. Puno više me brinu argeninski igrači nego njihova publika – izjavio je izbornik španjolske reprezentacije Emilio Sanchez, svojedobno sedmi tenisač svijeta.

Feliciano Lopez, trenutno 31. igrač svijeta na ulaznoj ATP ljestvici, također nije zabrinut zbog ''vrućeg gostujućeg terena''.

- Navikli smo igrati mečeve u kojima je publika protiv nas – kaže Lopez.

I Nalbandian žali što nema Nadala
Argentinski tenisač David Nalbandian tvrdi da mu je žao što njegov rival i najbolji svjetski tenisač Rafael Nadal neće biti na raspolaganju španjolskoj Davis Cup reprezentaciji u finalu protiv ''gaučosa''...

Od petka do nedjelje Argentina će u finalu protiv Španjolske pokušati osvojiti svoj prvi naslov pobjednika Davis Cupa u povijesti. Posao im je, barem uoči susreta, bitno olakšala činjenica da će Španjolci nastupiti bez svog najvećeg aduta Rafaela Nadala, koji je otkazao nastup zbog upale tetive koljena.

- Želio bih da Nadal igra u ovom finalu. On je moj prijatelj i žao mi je što mora propustiti ovakvu priliku za osvajanjem trofeja, to doista nije lijepo. Naravno, s Nadalovim odustajanjem se priča ovog susreta malo promijenila, ali mi se ionako moramo samo koncentrirati na našu igru, bez obzira kakav će sastav izvesti Španjolci. Puno smo truda i žrtve unijeli da osiguramo plasman u finale i zato će ovaj vikend za nas biti jako važan – istaknuo je Nalbandian.

Njegov kolega iz reprezentacije Juan Martin Del Potro još se privikava na uvjete i podlogu (tepih) u Mar del Plati, nakon nastupa na Masters Cupu u Šangaju na tvrdoj podlozi. Del Potro ima stanovitih problema sa noktima na nozi...

- Put iz Šangaja bio je dosta dugačak, ali dobro sam. Što se tiče ozljede, koristim neke kreme i analgetike za ublažavanje bolova. Ako treba, igrat ću i pod injekcijama. Žalim otići na praznike kao pobjednik Davis Cupa!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije