Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL DOIGRAVANJE

San Jose u finalu Zapada

San Jose
Reuters
09.05.2010.
u 10:58

Hokejaši San Josea prvi su konferencijski finalisti u NHL ligi. U polufinalu Zapada Sharksi su izbacili lanjske doprvake i godinu prije toga prvake najjače svjetske lige, Detroit Red Wingse.

San Jose je zaključio seriju u subotu navečer pobjedom 2:1 u svome The Shark Tanku za tek drugi konferencijski finale u klupskoj povijesti.

Od momčadi koja jer prije šest godina ostala korak do velikog finala (bolji je bio Calgary), u subotu su na ledu bili samo vratar Jevgenij Nabokov i Patrick Marleau koji je bio junak četvrte pobjede protiv Red Wingsa. Zabio je 30-godišnji Kanađanin odlučujući gol na isteku sedme minute posljednje trećine na asistenciju sunarodnjaka Joea Thorntona. On je, pak, u drugoj trećini donio Sharksima izjednačenje nakon što je Detroit poveo pogotkom Briana Rafalskog.

Spomenimo i da je asistent Rafalskom bio Šveđanin Johan Franzen koji je tako u 12. uzastopnoj utakmici u doigravanju ubilježio barem jedan poen čime je izjednačio klupski rekord Gordieja Howea iz 1964. godine. No, slaba mu je to utjeha nakon što je najtrofejnija američka momčad u povijesti NHL lige ostvarila najslabiji rezultat u posljednje četiri sezone.

A aktualni NHL prvaci, Pittsburgh Penguinsi, došli su korak do finala Istočne konferencije. Nakon subotnje domaće pobjede s 2:1 poveli su u polufinalnoj seriji protiv Montreala s 3:2 i u ponedjeljak će u Kanadi pokušati iskoristiti prvu "meč-loptu".

Kris Letang je svojom pogreškom pomogao Montrealu da dođe do pobjede u prošloj utakmici, ali u subotu je bio jedan od junaka "pingvina". Doveo je Pittsburgh u vodstvo u pretposljednjoj minuti prve trećine, u drugoj je prednost povećao Sergej Gončar, da bi Canadiensi uspjeli tek ublažiti poraz pola minute prije kraja utakmice preko Michaela Cammallerija.

 

NHL doigravanje, konferencijska polufinala:

Istočna konferencija:

Pittsburgh (4) - Montreal (8) 2:1

Pittsburgh vodi u seriji 3:2

Zapadna konferencija:

San Jose (1) - Detroit (5) 2:1

San Jose dobio seriju 4:1

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije