Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROLIGA U 4. kolu najjačega klupskog natjecanja vukovi gostuju u Malagi (četvrtak, 20.45 sati)

Samozatajna Cibona gostuje kod neugodne Unicaje

11.11.2008.
u 14:08

Uspjesi protiv Maccabija, Zvezde, Olympiakosa i Union Olimpije nisu donijeli euforiju pod Cibonin toranj. Nisu donijeli niti pokazivanje zuba prije gostovanja u Malagi u 4. kolu Eurolige kod Unicaje. Mirni Velimir Perasović, koji o Španjolcima zna skoro više od njihova trenera Aita Garcije, zna kako slaviti u Malagi.

Deset tisuća zaljubljenika u košarku u Malagi posljednja su četiri nastupa svojih ljubimaca mogli promatrati samo na TV prijamnicima. Unicaja nije igrala na domaćem parketu od 25. listopada, kada je pao drugi španjolski euroligaš, Joventut. Zbog dugog odsustva, kao i tri poraza u četiri gostovanja, Cibona će imati iznimno težak posao u četvrtome euroligaškom nastupu ove sezone.

- Igraju jako agresivno, pogotovo na vanjsku liniju. Pokušavaju protivniku oduzeti desetak sekundi u organizaciji napada i bit će bitno da pametno riješavamo taj pritisak - rekao je dobro raspoloženi Cibonin strateg Velimir Perasović, koji je u Malagi i pobjeđivao i gubio. Za razliku od Cibone, koja je na posljednja dva puta kod Unicaje upisala poraze 64:102 i 67:73.

Gostujući porazi kod Avellina i Olympiakosa bit će poseban motiv za domaću momčad, koja protiv Cibone želi izaći iz negativnog omjera, dok vukovi u Malagi nemaju što izgubiti.

- Pokušat ćemo igrati našu košarku, sigurno se ne idemo tamo predati - pokazao je naznake optimizma Perasović te dodao:
- Uvijek je važno na gostovanjima dobro početi susret, a pogotovo protiv Unicaje, koja po Aitovu receptu igra agresivno i može 'samljeti' bilo koga.

Kada nametnu svoj ritam igre, Španjolci u napadu igraju brzo. Glavne snage su im tamnoputi krilni centar Marcus Haislip, glavni strijelac momčadi, koji je trenutno u najboljoj formi i španjolski reprezentativac, bek, Carlos Cabezas.

- Sviđa mi se kako Unicaja igra i po mom osobnom sudu imaju momčad za Final Four Eurolige - prokomentirao je Peras, koji zna kakva atmosfera očekuje vukove:
- Lijepo je igrati u njihovoj dvorani. Uvijek je puna, deset tisuća ljudi koji su dosta bučni, ali nisu neugodni i koji stvore pravu domaćinsku atmosferu.

Utorak je kao najveći problem donio, sporije od očekivanoga, oporavak kapetana Nikše Prkačina. Problem su krajnici, koji su se upalili, a nakon terapije antibioticima, Prka će biti u avionu za Malagu. Vedran Vukušić, pak, bi trebao početi trenirati u utorak navečer, nakon što leđa malo "otpuste".

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije