Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS DERBI

Bjelica: Samo neka Poljud bude pun, to nam je dodatni motiv

Hajduk - Dinamo
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
29.09.2018.
u 08:10

– O Vuliću imam jako dobro mišljenje, tada je bio pomoćnik Otta Barića. Vrlo je korektan, a njegovi rezultati s Hajdukom, i sadašnji i prijašnji, potvrđuju da je dobar trener – kaže Bjelica

Dinamo je u Split na derbi s Hajdukom otputovao redovitom zrakoplovnom linijom, a odmah nakon utakmice vraća se kući jer mu slijedi priprema za Anderlecht. Plavi su po rasporedu imali jučer i trening, i to u Mravincima u kojima su igrali susret Hrvatskoga kupa i jedva otišli dalje. A u susjedstvo doći će Hajduk, bit će u Solinu u karanteni.

Splićani su dolaskom Zorana Vulića krenuli putem oporavka, dobro im je to došlo prije Dinama, pa bi i stadion u Poljudu opet mogao biti pun. Vjerovali ili ne, tome se vesele i igrači Dinama. Uostalom, u posljednjoj utakmici u Poljudu plavi su slavili pobjedu 2:1 pred 31.751 gledateljem, a dva pogotka postigao je Mario Gavranović.

Očito plavima odgovara prava nogometna atmosfera. Doduše, od toga posljednjeg susreta u travnju ove godine, momčad Dinama se znatno izmijenila, Dilaver, Oršić, Kadzior, Menalo, Theophile, Moharrami i Petković nisu osjetili tu atmosferu derbija Hajduk – Dinamo.

– Posljednje utakmice između Hajduka i Dinama napravile su to da je interes za utakmicu velik. Uopće nije važno što je Hajduk 10 bodova iza nas, naše su utakmice uvijek derbi, bijeli su u posljednje tri utakmice pokazali da s novim trenerom imaju novu energiju, potpuno drukčije igraju. No, radujem se pravoj atmosferi kao što sam se tome radovao i u Izraelu, Astani i Bernu. U svim tim utakmicama naša je momčad na terenu dobro odgovorila na navijačko ozračje pa to očekujem i danas.

Kao i dobrom dijelu plavih, i Bjelici je to kao treneru Dinama prvi derbi u Splitu. U travnju je na klupi plavih slavio Nikola Jurčević, a Bjelica je Hajduk pobijedio u Vinkovcima u finalu Hrvatskog kupa.

– Nema posebne nervoze, pripremali smo se kao i za svaku utakmicu. Dobro, nije to utakmica kao bilo koja druga, ali mi se za sve utakmice pripremamo kao da su europske, pa i za Goricu ili bilo koju drugu momčad – kaže Bjelica, koji će se sresti sa Zoranom Vulićem koji mu je bio trener u hrvatskoj reprezentaciji.

– O Vuliću imam jako dobro mišljenje, tada je bio pomoćnik Otta Barića. Vrlo je korektan, a njegovi rezultati s Hajdukom, i sadašnji i prijašnji, potvrđuju da je dobar trener.

Kakva su vaša igračka sjećanja s Poljuda?

Hajduk - Dinamo
1/8

– Nisam puno igrao, praktički sam sezonu i pol igrao u Hrvatskoj, ali za prvu momčad Osijeka kao mladi igrač debitirao sam na Poljudu u Kupu, no tu smo utakmicu izgubili – prisjetio se Bjelica.

Jedan od onih koji je osjetio kako je igrati u Poljudu je Amer Gojak, dobro se sjećamo njegove asistencije Soudaniju za pobjedu, mladi reprezentativac BiH mogao je suigrače uputiti u to što ih čeka kad istrče na travnjak.

– Naravno da će utakmica biti teška, doći će puno navijača bijelih, ali se ne bojimo, vjerujemo u sebe. Dinamo u posljednje vrijeme dobro prolazi na Poljudu, možda i zato što je ondje uvijek dobra atmosfera. Mi još bolje igramo kad su navijači protiv nas, a jasno je da će Torcida biti protiv nas. Tada se još više trudimo i motiviraniji smo – kaže Gojak.

Dakle, bolje je i da je pun stadion suparničkih navijača, nego da nema gledatelja?

– Naravno!

Bjelica i Gojak su u pravu, Dinamo je odlično igrao kad god je imao pun stadion, pa bili to njegovi ili suparnički navijači.

Pogledajte video sukoba BBB-a i Torcide:

Ključne riječi

Komentara 3

DI
dirižabl
08:35 29.09.2018.

Hoće li u loži biti Budo Lončar

Avatar Poskok
Poskok
08:54 29.09.2018.

sve ovisi o rezultatu. Ako bude 0:0 do 80e minute onda ce intervenirati pomocni i naruciti 11 metara. Ako kojim slucajem Hajduku bude dozvoljeno igrati u napadu bez prekida koji su redovito na 40m od gola (dok se obrana slozi) sigurno ce povesti. Igraci nisu krivi ni jedni ni drugi zbog losih sudaca. Samo sto dinamo ima uvije vise srece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije