Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONNA JE UZ NJIH

Samo korak do Ćorića: Naš najveći potencijal - Ajduković

05.10.2020.
u 12:02

Borna Ćorić može se pohvaliti najboljim plasmanom: sedmi je u konkurenciji tenisača do 24 godine (prvi je Grk Tsitsipas). Odmah do njega su Duje Ajduković i Donna Vekić

Mate Pavić i Bruno Soares nastavljaju sa sjajnim igrama u drugom dijelu ove sezone. U trećem kolu konkurencije parova u Roland Garrosu svladali su nizozemsko-rumunjsku kombinaciju Rojer/Tecau sa 7:5, 1:6, 6:3 i ušli u četvrtfinale. Hrvatu i Brazilcu to je 13. pobjeda u posljednjih 15 susreta (osvojili su US Open), pa su sad treća kombinacija u poretku za završni Masters u Londonu.

Slično se može reći i za Nikolu Mektića i Wesleya Koolhofa, i hrvatsko-nizozemska kombinacija funkcionira dobro, sinoć su sa 6:2, 7:6 (3) nadjačali favorizirane domaćine, šeste nositelje, Herberta i Mahuta i također ušli u četvrtfinale. A na listi za London su odmah iza Pavića i Soaresa.

Ispali Dodik i Polašek

Ivan Dodig i Slovak Filip Polašek kao peti nositelji poraženi su od Danca Nielsena i Nijemca Puetza sa 5:7, 7:5, 4:6.

Kad je u pitanju pojedinačna konkurencija, naši su igrači završili s nastupom u Roland Garrosu, a nema ih više niti na ostalim turnirima. Pravi trenutak da sumiramo njihove učinke, da vidimo tko najbolje stoji na listama i u kome se od njih zapravo krije najveći potencijal. To ćemo dobiti ako mlađima damo stanoviti kredit i ne promatramo ih u ukupnoj (apsolutnoj) konkurenciji nego u usporedbi s njihovim vršnjacima.

Unatoč ispadanju u prvom kolu Roland Garrosa i općenito nešto lošijim rezultatima u posljednje vrijeme (s iznimkom četvrtfinala na US Openu), Borna Ćorić može se pohvaliti najboljim plasmanom: sedmi je u konkurenciji tenisača do 24 godine (prvi je Grk Tsitsipas). Odmah do njega su Duje Ajduković i Donna Vekić koji su na 14. mjestima - Duje u konkurenciji tenisača do 20 godina, a Donna u konkurenciji tenisačica do 25 godina. I dok je Osječanka nazadovala - pala je na 30. mjesto WTA liste - Splićanin strelovito juri naprijed. Nakon polufinala na Challengeru u rodnom Splitu stigao je do najboljeg plasmana karijere (387. mjesto, +75). Ove je godine osvojio dva Futuresa (ukupno u karijeri četiri) i samo potvrdio svu raskoš svojega talenta.

Duje bi volio u Top 300

Duje je, naime, zarana skrenuo pozornost na sebe, bio je europski prvak do 14 godina, pod svoje su ga nakon toga uzeli Riccardo Piatti i Ivan Ljubičić i njemu se predviđa uistinu uspješna karijera.

- Volio bih do kraja godine ući u Top 300, ali pitanje je hoće li to biti moguće jer Challengera je malo i na njih se teško ulazi, teže nego prije. Talijani imaju 10 do 15 ovakvih turnira godišnje, Španjolci i Francuzi isto tako, pa onda ima igrača koji dobiju 10 pozivnica godišnje, dok mi nemamo tu priliku. Vidjet ćemo što budućnost nosi, ali ja vjerujem da mogu ponavljati rezultat kakav sam postigao u Splitu - kaže Ajduković kojemu je u polufinalu Split Opena prekinut niz od osam uzastopnih pobjeda.

1. Borna Ćorić (ATP do 24 godine)7.

2. Duje Ajduković (ATP do 20 godina)14.

2. Donna Vekić (WTA do 25 godina)14.

4. Petra Martić (WTA apsolutno)17.

5. Marin Čilić (ATP apsolutno)40.

5. Borna Gojo (ATP do 23 godine)40.

7. Lea Bošković (WTA do 22 godine)54.

8. Oleksandra Olijnikova (WTA do 20 god.)64.

9. Jana Fett (WTA do 24 godine)74.

10. Nino Serdarušić (ATP do 24 godine)79.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije