Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ćorić čeka Francuza

Samo Hrvati i Španjolci s po dva tenisača među 16 najboljih

Borna Ćorić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
20.01.2019.
u 07:33

U trećem kolu bio je bolji od četiri godine starijeg tenisača iz Srbije Filipa Krajinovića, 93. na ATP listi, sa 2:6, 6:3, 6:4, 6:3, nakon dva sata i 46 minuta igre

Nakon što četiri godine nije znao za slast pobjede na Australian Openu, 22-godišnji Zagrepčanin Borna Ćorić ove je godine postigao čak tri.

U trećem kolu bio je bolji od četiri godine starijeg tenisača iz Srbije Filipa Krajinovića, 93. na ATP listi, sa 2:6, 6:3, 6:4, 6:3, nakon dva sata i 46 minuta igre.

Borna Ćorić
1/3

Zanimljivo je da Krajinovića sada trenira bivši Bornin trener Šveđanin Thomas Johansson, ali iz ovog se meča vidjelo da je pred njima još poprilično posla.

Bilo je vjetrovito

Somborac se slabije kreće od našega igrača, sporije se namješta na udarac i ima puno lošiji drugi servis.

– Bio je prilično težak meč jer je bilo vjetrovito i nisam se najbolje osjećao, posebno na početku. No sretan sam što sam se uspio pribrati, nisam paničario i to mi se na kraju isplatilo. Filip je sjajan igrač i da je drugi set otišao u njegovu korist, bilo bi drugačije – kazao je Borna u razgovoru za hrvatsku redakciju australskog SBS radija.

Ćorić se tako pridružio Marinu Čiliću među 16 najboljih tenisača na ovogodišnjem Australian Openu što je za hrvatski tenis ogroman uspjeh. Samo Španjolci imaju više predstavnika u osmini finala, trojicu, no ako Čilić danas pobijedi Bautistu Aguta, mogli bismo i njih nadmašiti. Sve ostale zemlje koje imaju sudionike u ovoj fazi turnira zastupljene su samo s po jednim predstavnikom.

Dvojicu predstavnika u osmini finala Australian Opena Hrvatska je imala i 2010. godine, tada su to bili Čilić (u polufinalu izgubio od Andyja Murraya) i Ivo Karlović (u osmini finala od Rafaela Nadala).

Borna je ulaskom u osminu finala Australian Opena izjednačio broj svojih pobjeda i poraza na Grand Slam turnirima (17:17), a poravnao je i svoj najbolji dosadašnji učinak na najvećim turnirima: u četvrtom kolu bio je i lani na US Openu.

Za svoj prvi Grand Slam četvrtfinale u ponedjeljak će se boriti s dvije godine starijim Francuzom Lucasom Pouilleom (pobjednikom nad Australcem Popyrinom), 31. tenisačem svijeta, s kojim se dosad sastajao dva puta i oba je puta pobijedio – u Indian Wellsu 2016. i u Beču 2018. godine.

Tenis je čudan sport

– Drago mi je da nas mlađe uspoređuju s najboljima, ali morat ćemo još puno raditi da bismo osvojili Grand Slam naslov. Tenis je čudan sport, ima Federera, Nadala i Đokovića i nije lako proći pokraj njih – zaključio je Ćorić.

Nadajmo se još jednoj Borninoj pobjedi i još jednom slavlju hrvatskih iseljenika u Australiji koji su jučer vodili svojevrsni navijački rat sa Srbima. I pobijedili u njemu. Bili su glasniji i prepoznatljiviji, što i ne iznenađuje ako se zna da u Melbourneu i okolici živi oko 100.000 Hrvata naspram oko 70.000 Srba. U znak zahvalnosti na velikoj podršci Borna je našim navijačima dobacio sve što je mogao, znojnice, ručnik, kapu...

Komentara 1

VJ
vjekoslav44
10:49 20.01.2019.

koliko vam je stalo vidi se po tome sto se niste udostojili pratiti Čiličev meč protiv Aguta koji je upravo u tijeku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije