Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ladić je svoje izabranike doveo na korak do raja

''Samo da nam je izbjeći Nizozemsku i Španjolsku''

\'04.09.2010.,Kragujevac, Srbija  - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo U21 Srbija-Hrvatska. Slavlje reprezentacije Hrvatske Photo: HaloPix/Pixsell\'
HaloPix/Pixsell
06.09.2010.
u 13:04

- Nemamo često priliku igrati na rezultat, nemamo s time iskustva i zato držim da je to bila naša najkvalitetnija utakmica – kaže Ladić.

Osobni problemi s kojima se suočio nakon remija u Srbiji (teška prometna nesreća u Zagrebu) nisu Draženu Ladiću dopustili da se veseli prolasku skupine u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, remiju na teškom gostovanju u Srbiji.

Konačno nema žaljenja

Bodom (2:2) u Kragujevcu naši su reprezentativci stigli na korak do raja, do Eura koji se sljedećeg lipnja igra u Danskoj.

– Tamo smo malo slavili prolaz, slijedio je dug povratak autobusom. U Zagrebu nije bilo slavlja, imamo obveze i prema klubovima, igrači se trebaju vratiti što prije i što odmorniji – rekao je Ladić, vrlo zadovoljan time kako je njegova vrsta igrala u posljednjoj utakmici nadmetanja po skupinama, što je iznenađujuće jer je obično vrlo kritičan.

– To je bila naša najkvalitetnija iako ne najbolja utakmica. Zato što smo ostvarili ono što smo trebali, a to nije lako u našem nogometu. Nemamo baš iskustva s igranjem utakmica na rezultat. Kad pogledamo unatrag, često se događalo da se moglo nešto napraviti, a nije, postoji žaljenje... Sad je drukčije, iako nismo dobro počeli taj susret sa Srbijom, ali smo ga znali vratiti u smjer koji smo željeli, imali smo kontrolu, nekoliko prilika preko kojih smo mogli i do pobjede.

Usto, Ladić nije mogao računati na niz važnih, čak ključnih igrača, neki su otpali zbog ozljeda, Rakitić je igrao za A-reprezentaciju.

– Pričao sam s Bilićem o mogućnosti da igra za mladu, razumijem da je potreban, to je u redu.

U dodatnim kvalifikacijama (9. i 13. listopada) opet bi Rakitić mogao biti "zauzet" jer A-vrsta 9. listopada igra u Izraelu. No, za uzvrat mladih mogao bi biti slobodan, a ozlijeđeni (Kalinić, Pamić, Vukušić) valjda zdravi.

Nositelji polako otpadaju

– Razgovarat ćemo i s Ivanom i o njemu, vidjet ćemo kakav će biti ždrijeb, igramo li uzvrat kod kuće ili u gostima...

Ima li suparnika koje bi izbornik rado izbjegao u zadnjoj fazi puta do Eura u Danskoj?

– Neki su nositelji već ispali, kao Srbija, Francuska, Portugal, Njemačka. Od onih koji su zasad unutra bilo bi ključno izbjeći Nizozemsku i Španjolsku.

Nepravedno je da je samo osam momčadi na Euru

Domaćin Danska te još sedam reprezentacija igrat će na završnom turniru u lipnju sljedeće godine.

– Nepravedno je to, stalno pričamo o razvoju mladih a onda se igra ovako nepravedan turnir sa samo osam momčadi. Tako je bilo s reprezentacijama do 19, a tako je i do 21 godine. Širi se turnir A reprezentacija, možda bude pomaka i kod mladih, mnogo sjajnih igrača koji neće vidjeti Euro – kazao je Dražen Ladić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije