Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo neuvjerljiv

Sammir tražio razgovor o svom statusu! Bilo bi bolje da igra kako zna

14.05.2017.
u 10:41

Gojak je dobio priliku, zabio četiri gola, pa dvije utakmice nakon toga igrao jako dobro i nisam ga želio mijenjati, zato nisam vodio Sammira u Split – kazao je trener plavih Ivajlo Petev

Mnogo je hrvatskih radnika iskusilo što to znači biti na čekanju, nisi još dobio otkaz, ali on visi nad glavom svakog dana. Plaća ili stiže ili ne stiže, ovisno od firme do firme.

Nakon minimalne pobjede Dinama nad Splitom (1:0 pogotkom Armina Hodžića), ali i užasno loše igre, na čekanju su i neki u Dinamu.

Došao posve nespreman

Sammir koji je doveden da bi napravio razliku, da bi pomogao Dinamu u lovu na Rijeku jedan je od tih, a drugi je trener Ivajlo Petev. Sammir nije napravio razliku, donio kvalitetu, popravio Dinamo. Prvo je došao apsolutno nespreman i stvarno je dobro radio, trudio se, a Petev mu je davao sve veću minutažu.

No, na kraju je njegov učinak siromašan, u jedanaest nastupa zabio je jedan gol i upisao dvije asistencije, za takvog igrača koji je ofenzivni vezni, to je premalo. Kako mu obvezna igra nikad nije predmet u nogometnoj školi, a u ofenzivi je zakazao, Ivajlo Petev počeo ga je stavljati na klupu.

Potom se Sammir ozlijedio u Koprivnici, desetak dana nije trenirao, ali sad je ozdravio, trenirao s momčadi, a onda mu je Petev pred nosom zatvorio vrata klupskog autobusa. Ostao je Sammir u Zagrebu, i opustio svoje mišiće uz čašicu vina. Nije ni on zadovoljan, prema nekim informacijama, već je zatražio razgovor u klubu. No, nekakvih potresa oko njega zasad neće biti.

– Gojak je dobio priliku, zabio četiri gola, pa dvije utakmice nakon toga igrao jako dobro i nisam ga želio mijenjati, zato nisam vodio Sammira u Split – kazao je trener plavih Ivajlo Petev.

Bugarin ima pravo birati, uostalom mogao je jednostavno procijeniti da put u Split i sjedenje na klupi ne bi bili dobri za Sammirova leđa, da jednostavno još nije potpuno spreman. No, jasno da je Petev zadovoljniji mladim igračima nego Sammirom.

– Samo, i Petev bi morao znati da je mnogo trenera “palo” baš na Sammiru, Filho je uvijek imao poseban status. Kako je rezultat majka koja čuva treneru poziciju, Petev će ovisiti o rezultatu kad se na kraju podvuče crta. I zato su u ovom trenutku i Sammir i Petev na čekanju, s tim što njima plaća ide redovno, Sammiru milijun, a Petevu 240.000 eura godišnje.

Petev ne napreduje

– Zasad nisu sve nas baš uspjeli uvjeriti da su najbolja rješenja, kad je Sammir dolazio, bili smo vrlo sumnjičavi znajući da su ga se u Dinamu dugo pokušavali riješiti, a sad ga vraćaju. Petev je zaslužio mir tijekom ovih mjeseci koliko je ovdje, ali Dinamo mu i danas igra vrlo slično onome kad je tek došao. No, ni oko njega neće biti potresa do kraja sezone, čeka se u Maksimiru konačno podvlačenje crte pod rezultate, iako su zasad čelnici kluba skloniji tome da Petev ostane. Samo, mora biti oprezan, mora znati balansirati i sa Sammirom, Ćorićem, promocijom mladih igrača, a k tome mu trebaju i rezultati. Na kraju sve može ispasti bajno, s dvostrukom krunom u idealnom plavom scenariju, ali može biti i debakl ako ne bude nijednog trofeja, to će mu u Dinamu teško oprostiti.

– Moguće je da ostanu na kraju i on i Sammir, možda ćemo svjedočiti početku jednog divnog prijateljstva...

No, zasad moraju strepjeti da ovo čekanje doista i za njih ne bude veliki korak prema odlasku na burzu.

Komentara 4

Avatar cluesblues
cluesblues
18:08 14.05.2017.

ma koji trofeji? ova sezona za dinamo je gotova, cak da rijeka i prospe koji bod do maksimira, dinamo je nemre dobit, pogotov ne s 3 razlike - ne zato kaj rijeka igra neki strasni nogomet, uz duzno postovanje euforicnim novinarima i neobjektivnim navijacima, nego zato kaj je dinamo stvarno jako los, nije bil tak los jos od lige za bedaka...i to nije zato kaj ima lose igrace - istina, ima tu dost mladih igraca koji osciliraju u formi, ali zapravo je problem u struci, jer petev nije trener nit za hnl a nekmoli za dinamo...vec je tu mjesecima a nema vidljivog pomaka, ekipa stagnira i igra na individualne poteze i srecu, a cesto izgledaju ko da su se prvi put sastali...kaj se sammira tice, cinjenica je da je debelo preplacen, ali on bu proigral jer zna i mora, i jer dinamova veza koja pociva na antolicu ili pavlicicu kao kreativcima je katastrofa, a coric odlazi - u ovoj trenutnoj ekipi ima dost potencijala, ali vidljivo je da im fali pravi trener koji ce to izmjesit u nesto suvislo...ak petev ostane, onda rijeka, osijek pa cak i hajduk mogu slavit, a dinamo ce se mucit jos jednu sezonu cak i sa najslabijim ekipama u hnl-u....

Avatar Vucibatina
Vucibatina
11:40 14.05.2017.

Dinamo ?

KT
Kolo_Tg
11:58 14.05.2017.

Znaci dolazi kraj, hm napokon.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije