Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV HAJDUKA

"Sammir je trčao više i brže od Rooneya u LP"

Sammir
Anto Magzan
26.03.2010.
u 16:00

Najveća muka trenera Dinama Krunoslava Jurčića je kako momčad psihološki pripremiti za susret s Interom. Nakon Hajduka, to baš i nije lako. Uostalom, Hajduk još nije "ispario" ni iz Jurčića, ponudio je ispravku statistike.

- Ima više načina mjesrenja, blaži je onaj u Ligi prvaka u kojem i golman pretrči 5000 metara, mi smo imali stroži. I po tome je najviše pretrčao Badelj, 11.673 metra, tri posto u sprintu. Sammir je pretrčao 10.800 metra (četiri posto u sprintu), a primjerice Rooney je u finalu Lige prvaka s Barcelonom pretrčao 9.592. K tomeprosječna brzina kretanja Sammir bila je sedam kilometara na sat, Rooneyeva 6,2km/h. Prosjek za prošlu sezonu igrača engleske Premijerne lige, za vezne igrače bio je 11.460 metara, 240 u sprintu - analizirao je Jurčić no napomenuo i važnu stvar:

- Poticaj je ključan, pa Niko Kranjčar je najbolji primjer, njegmu je odlazak u Englesku dao veliki poticaj i on mnogo brže igra. Nema više igrača iza dvije špice koji ima četiri sekunde vremena.

Vidjet ćemo kakav će poticaj imati Jurčićevi igrači protiv Intera.

- Treba im rezultat, ali nema ga. Moj prijatelj Perković čupa ga u utakmicama nakon nas. Znam da će doći s bunkerom, doma imaju problema kad treba nešto napraviti, ali braniti se znaju.

Jurčić će neke igrače poslati na klupu, dat će im do znanja da se tamo mogu i trajnije naći, jer bit će izmjena u odnosu na susret s Hajdukom. Tako bi plavi mogli zaigrati u sastavu:

Butina - Vrsaljko, Barbarić, Kovač, Ibanez - Tomečak, Calello, Badelj, Sammir - Primorac, Mandžukić.

Ključne riječi

Komentara 1

TE
tepčin
22:58 26.03.2010.

Mogao je tako trčati i po Zoološkom vrtu, ha-ha!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije