Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afrički kup nacija

Salahov Egipat najveći je favorit za titulu

20.06.2019.
u 08:01

Igraju se Copa America, Gold Cup i SP nogometašica, a sutra počinje i afrički Kup nacija. Nogometno prvenstvo Afrike održat će se od 21. lipnja do 19. srpnja u Egiptu

Iako ove godine nema muškog Svjetskog nogometnog prvenstva, Eura ili nekog velikog natjecanja koje bi zaintrigiralo cijeli nogometni svijet, ipak nogometa ima – i to na pretek.

Igraju se Copa America, Gold Cup i SP nogometašica, a sutra počinje i afrički Kup nacija. Nogometno prvenstvo Afrike održat će se od 21. lipnja do 19. srpnja u Egiptu. Natjecanje se trebalo održati u Kamerunu, no zbog kašnjenja radova te straha od napada terorističke skupine Boko Haram, koja djeluje u Nigeriji i Kamerunu, prvenstvo je prebačeno u Egipat.

A baš je i Egipat glavni favorit. Zemlja koju predvodi Liverpoolov napadač Mohamed Salah nada se trofeju.

Egipat je glavni favorit, ne govorim to jer sam Egipćanin. Jednostavno, Egipat ima najkvalitetniji sastav, a imat će i prednost domaćeg terena – smatra legendarni egipatski napadač Ahmed “Mido” Hossam.

Prije dvije godine igrali su u finalu. Od Kameruna su izgubili 1:2, a ove godine smatraju da su sve karte u njihovim rukama.

Egipćani su i rekorderi sa sedam naslova afričkog prvaka, dok je na drugom mjestu Kamerun s pet titula.

Najbolji strijelac u povijesti afričkih prvenstva je Kamerunac Samuel Eto’o s 18 golova. Laurent Pokou iz Obale Bjelokosti zabio je 14 pogodaka, a Nigerijac Rashidi Yekini upisao je 13.

Ovo izdanje nogometnog prvenstva Afrike bit će prvo na kojem će nastupiti 24 reprezentacije, osam više nego do sada.

Madagaskar, Burundi i Mauritanija imat će svoj debi na afričkom Kupu nacija baš kao i VAR koji će se koristiti prvi put u ovom natjecanju.

Prva utakmica prvenstva igra se u petak od 22 sata između Egipta i Zimbabvea.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije