Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Sainz: Red Bull je u zavojima brz poput Mercedesa

Red Bull
Reuters
13.04.2016.
u 12:11

Iz Mercedesa su nedavno poručili kako njihovi podaci otkrivaju da Toro Rosso ove godine ima najslabiji motor na gridu Formule 1.

Iako su se u predsezoni širile glasine da bi Toro Rosso na početku sezone mogao biti brži od Red Bulla i tako zadati glavobolje svojoj sestrinskoj momčadi, prve utrke sezone su pokazale da bivši četverostruki svjetski prvaci još uvijek imaju vrlo dobar bolid, ali ovoga puta i nešto bolju Renaultovu pogonsku jedinicu. Daniel Ricciardo je osvojio dva četvrta mjesta u Australiji i Bahreinu, ali Carlos Sainz nije iznenađen, piše Gp1.hr.

“To pokazuje da Red Bull ima nevjerojatan bolid. Puno puta su nas pitali oko borbe s Red Bullom; želimo se boriti s njima, ali trebamo imati na umu da oni imaju jednu od najboljih, ako ne i najbolju šasiju na gridu. Motor ove godine više ne izgleda tako loše. Na pravcima su brzi kao mi pa će nam biti teško u narednim utrkama”, rekao je Toro Rossov vozač.

“Ricciardove podatke možemo vidjeti na GPS-u, kao i njegove prolaske kroz srednje brze i spore zavoje. Jako su brzi, poput Mercedesa, ako ne više. Prema tome, jako je teško boriti se protiv njih. Ne bismo trebali previše gledati na Red Bull, barem ne na stazama poput one u Bahreinu. Nadam se da možemo držati korak s Force Indijom i Williamsom, pogotovo na stazama koje će više nama ići u prilog.”

Bez obzira na sve, Sainz vjeruje da je Toro Rossov prelazak na Ferrarijeve pogonske jedinice bio dobar potez talijanske momčadi.

“Pouzdanost je dobra, a to je bila naša najveća briga, tako da se ovoga trenutka čini da to nije bila kriva odluka. Način na koji su se dečki iz Ferrarija integrirali u momčad je nevjerojatan, zadovoljni smo time. Znamo da nismo najbrži na pravcima, ali to može biti do aerodinamičkog otpora kretanju bolida, količini downforcea, svega. Ipak, znamo da je naš bolid vrlo dobar u zavojima. Nadamo se da smo napravili pravi potez. Ja sam uvjeren da jesmo”, dodao je Sainz.

Iz Mercedesa su nedavno poručili kako njihovi podaci otkrivaju da Toro Rosso ove godine ima najslabiji motor na gridu Formule 1.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije