Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukrajinsko prvenstvo

Šahtar slavio u velikom derbiju, utakmicu obilježio ružan incident

Taison
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
11.11.2019.
u 00:04

FARE je objavio i kako su se Dinamovi navijači rugali pokazujući plakate na kojima je pisalo "Volim rasizam"

U najvećem derbiju ukrajinskog nogometa Šahtar je u Harkivu pobijedio kijevski Dinamo sa 1:0 i sada ima 13 bodova više od najvećeg suparnika. Pogodak odluke zabio je Sergej Krivcom u 18. minuti na asistenciju Mateusa Martinsa.

Utakmicu je obilježio incident iz 82. minute kada je sudac Mikola Balakin pokazao crveni karton brazilskom napadaču Taisonu nakon što je reagirao na rasističke uvrede navijača Dinama.

Taison je prema tribini s navijačima kijevskog kluba pokazao srednji prst, a potom na tribinu napucao loptu. Sudac mu je pokazao crveni karton, a Taison, koji je u Ukrajini već devet godina, u suzama je napustio teren.

Organizacija Football Against Racism in Europe (FARE) objavila je kako je Taisonov suigrač Dentinho prijavio sucu uvrede s tribina. 

FARE je objavio i kako su se Dinamovi navijači rugali pokazujući plakate na kojima je pisalo "Volim rasizam".

Dynamo je 2015. igrao dvije europske utakmice bez gledatelja nakon što su četvorica tamnoputih navijača Chelsea napadnuta na stadionu u Kijevu.

Šahtar vodi na ljestvici sa 40 bodova, na drugom mjestu je Zorja sa 28 bodova, dok Desna i Dynamo KIjev imaju po 27 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije