Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S europskih terena

Šahtar slavio u gradskom derbiju, Eintracht i Hertha remizirali

Šahtar
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/4
06.12.2019.
u 22:58

Golove za Šahtar postigli su Matvijenko (4), Marlos (77) i Ismajli (90+1)

Konkurent zagrebačkog Dinama za prolazak u osminu finala nogometne Lige prvaka iz skupine C, ukrajinski prvak Šahtar iz Donjecka u 17. je kolu svog prvenstva kao domaćin u Harkivu svladao gradskog suparnika Olimpik s 3-0 (1-0).

Golove za Šahtar postigli su Matvijenko (4), Marlos (77) i Ismajli (90+1).

Šahtar
1/6

Ovom pobjedom Šahtar je povećao svoju prednost na vrhu ljestvice ispred drugog Dinama iz Kijeva na 14 bodova, sada ih ima 47, dok je Olimpik sedmi s 18 bodova.

Uoči posljednjeg kola koje se igra u srijedu prolazak u osminu finala kao pobjednik skupine C izborio je Manchester City s 11 bodova, Šahtar je drugi sa šest, Dinamo treći s pet, a Atalanta četvrta s četiri boda.

U srijedu će igrati Dinamo - Manchester City i Šahtar - Atalanta, drugoplasirani sastav plasirat će se u osminu finala Lige prvaka, treći će natjecanje nastaviti u Europskoj ligi, dok će četvrti završiti s igranjem u Europi za ovu sezonu.

U prvoj utakmici 14. kola njemačkog nogometnog prvenstva Eintracht iz Frankfurta i Hertha iz Berlina su igrali 2-2 (0-1).

Gosti su poveli 2-0 golovima Lukebakija (30) i Grujića (63), no domaći su spasili bod preko Hintereggera (65) i Rodea (86).

Eintracht je sada 10. s 18 bodova, dok je Hertha 16. s 12.

Na vrhu je Borussia iz Mönchengladbacha s 28 bodova, jedan manje ima drugi RB Leipzig.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije