Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Triler u Madridu: Real se skoro vratio nakon 0:3, VAR im poništio gol

Champions League - Group B - Real Madrid v Shakhtar Donetsk
JUAN MEDINA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
21.10.2020.
u 19:56

Nije Šahtar slaba ekipa, nikako. Ako nekome to nije bilo jasno do sada, onda valjda večerašnja utakmica to dokazuje. Naime, Madriđani su u samo prvih 45 minuta 'popili' tri komada

Na stadionu Alfredo Di Stefano, Luka Modrić i njegovo društvo iz Real Madrida ugostili su Srnin Šahtar u sklopu grupne faze Lige prvaka skupine B, a stvari sigurno nisu išle onako kako je to domaćin zamislio. Premda je nastupio bez sedam standardnih prvotimaca koji su zaraženi koronavirusom, Šahtar je u Madridu šokirao Real Madrid pobijedivši 3-2.

Ukrajinci su bili oslabljeni neigranjem Taisona, Juniora Moraesa, Mikole Matvienka, Andrija Pjatova, Tarasa Stepaneka i Alana Patricka. Priliku na vratima dobio je 19-godišnji Trubin, a u obrani su igrali dvije godine stariji Bondar i Korniienko.

Nije Šahtar slaba ekipa, nikako. Ako nekome to nije bilo jasno do sada, onda valjda večerašnja utakmica to dokazuje. Naime, Madriđani su u samo prvih 45 minuta 'popili' tri komada. 

Gosti su mogli do vodstva u 15. minuti, Marlos je sam izbio pred Courtoisa, ali je vratar "Kraljevskog kluba" sjajno obranio. Međutim, u 29. minuti niti Belgijanac nije mogao ništa. 

U osmoj minuti je Korniienko dobio žuti karton, a onda se ispričao asistencijom za Tetea u 29. minuti i prvi gol na susretu. Korniienko je lijepo prošao sam po lijevoj strani pa se malo spleo u sredini kaznenog prostora, ali je na vrijeme primijetio Teta na desnoj strani koji je bez problema matirao golmana domaće momčadi.

Šok broj jedan.

Šok broj dva bio je autogol. Da, da. Opet autogol u Ligi prvaka. Varane je u 33. minuti nesretno ubacio loptu u vlastitu mrežu. Pokušaj Šahtara nekako je obranio Courtois, no kako se lopta odbila njemu u ruke, a igrači u narančastom još su uvijek bili pred njim, Varane je pokušao pomoći, no samo je odmogao. 

I onda: šok broj tri. Na kraju prvoga dijela sve je zaključio Solomon koji je zabio u 42. minuti. I ovoga je puta zaspala obrana momaka u bijelom pa je igrač Šahtara imao lak zadatak.

Nekako se sada borba Bjeličinog Dinama sa Šahtarom uopće ne čini lošom, zar ne?

Početkom drugog dijela naš je Luka Modrić ublažio bol domaćina pa zabio eurogolčinu za 3-1. Bio je to sasvim sigurno jedan od Lukinih najljepših pogodaka. Zanimljivo, Modrić se ovim golom upisao u povijest "Kraljevskog kluba" postavši tek četvrti igrač koji je zabio gol u Kupu/Ligi prvaka sa 35 ili više godine. Prije njega to je uspjelo tek velikanima Alfredu Di Stefanu, Ferencu Puškašu i Pacu Gentu. U 59. je smanjio i Vinicius prednost Šahtara na 3-2.

Na kraju je u sudačkoj nadoknadi Real Madrid još jednom zabio, no VAR je poništio ovaj gol i bodove je u ovoj utakmici uzeo 'outsider' - Šahtar.

Tri gola u prvom poluvremenu kod kuće u Ligi prvaka, Real je posljednji put primio prije 20 godina protiv Bayerna.

Ćorluka remizirao

Na otvaranju A skupine RB Salzburg i moskovski Lokomotiv su odigrali 2-2.

Gosti su poveli u 19. minuti. Anton Mirančuk je ubacio iz kornera, Rifat Zemaletdinov glavom prebacio do Edera koji je zabio za 1-0. Izjednačio je Dominik Szoboszlai u posljednjim trenucima prvog dijela fantastično pogodivši malo iskosa s ruba kaznenog prostora u desne rašlje.

Salzburg je poveo na otvaranju drugog dijela, u 50. minuti je pogodio Zlatko Junuzović. No, 15 minuta prije kraja utakmice gosti su izjednačili, a pogodak je postigao Lisakovič.

Za goste je cijeli susret odigrao Vedran Ćorluka.

Komentara 7

Avatar Joejordan
Joejordan
23:47 21.10.2020.

Brišu mi komentar jer sam napisao,da je jović najveći promašaj reala ikad..

SI
sisavac
21:15 21.10.2020.

Ajmo ovako, real niti protiv rezervi šahtara nije uspio pobijediti. Nit je šok nit iznenađenje, real je i inače slab, ligu osvojio isključivo zbog barcinih problema i generalno uništene sezone zbog korone. Nitko u realu danas nije odigrao sukladno plaći koju uredno primaju. Dal se modrić iskupio golom za lošu utakmicu, ne znam, on je posredno krivac za sve golove. Kao što je i predasistent za sve realove pogotke. Ako nekom do sad nije bilo jasno, sad mu je. Real treba novi momčad, ove kornjače su out. I ne, nije problem u npr. joviću, igra nije okrenuta na njega. Vinicius? Može on više..

NI
Nini istrijan
21:19 21.10.2020.

Premalo,trebalo je biti najmanje 5:2 za Shahtar. Real ocajan i pun rupa u odbrani!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije