Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ništa od premijere

Sabotaža: Ante Delija ove subote ne smije debitirati u UFC-u

Ante Delija i Stipe Drviš
Privatna arhiva
14.10.2020.
u 20:01

Debi hrvatskog teškaša u najjačoj organizaciji slobodne borbe sabotirala je njegova dosadašnja organizacija (PFL) koja tvrdi da je Delija još njihov borac. Slijedi pravna borba

Hrvatski teškaš Ante Delija (30) neće ove subote imati svoju UFC premijeru koja se trebala dogoditi na otoku Yas u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

U prvoj borbi svog ugovora, Cro Copov štićenik trebao se sučeliti s mladim Francuzem Cirylom Ganeaom no UFC je borbu otkazao jer ne želi ući u mogući sudski spor s organizacijom Professional Fighting League.

A PFL se UFC-u i Deliji javio sa zahtjevom za otkazivanjem borbe zbog, tvrde oni, važećeg ugovora s hrvatskim borcem. Dubrovčanin to pak negira i tvrdi:

- Moj ugovor s PFL-om je formalno istekao 19. veljače ove gdoine. U njemu je postojala opcija po kojoj bi ga oni mogli produžiti na još dvije sezone, no budući da ove godine nije bilo priredbi ja nisam primio nikakav honorar ili kompenzaciju za to. Prema tome, ta opcija za mene nije vrijedila.

Nažalost, PFL je poslao pismo UFC-u u kojem tvrdi da sam ja i dalje njihov borac što nikako nije u skladu s pravnim činjenicama i zato će moji menadžeri i pravni predstavnici poduzeti pravne korake - obavijestio je Delija svoje fanove.

Prije nego što će se zaputiti u Ujedinjene Arapske Emirate, Delija nam je kazao da nije htio produžiti ugovor s PFL-om i da im je zbog toga bilo krivo ali da su to ipak prihvatili pa tako i njihov predsjednik, nekad popularni kikboksač samoanskih korijena, Ray Sefo.

Nažalost, naknadno su ipak odlučili pokvariti Deliji zadovoljstvo nastupa u najjačoj organizaciji slobodne borbe.

Ante je u UAE doputovao zajedno s bivšim svjetskim boksačkim prvakom Stipom Drvišem koji mu je trebao biti u uglu. Kad se već ne mogu boriti, dečki su odigrali košarkašku utakmicu o čemu je Drviš pokazao na svojoj Facebook stranici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije