Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA TRAGEDIJA

Poginulo devet osoba: S Bryantom stradala i 13-godišnja kći, putovali su na utakmicu

Kobe Bryant
Foto: Pixsell/Reuters
1/5
27.01.2020.
u 00:38

Iza Bryanta su ostale još tri kćeri Natalia, Bianca i Capri koje je dobio sa suprugom Vanessom.

Svijet sporta u šoku je nakon objave kako je jedan od najboljih američkih košarkaša svih vremena Kobe Bryant (41) poginuo u padu helikoptera u Calabasasu, gradu u američkoj saveznoj državi Kalifornija. Kobe je putovao u privatnom helikopteru koji se srušio, a nesreću nitko nije preživio.

Iako se isprva mislilo da je poginulo pet osoba, šerif Alex Vallanueva na konferenciji za medije otkrio je kako je poginulo devet osoba. Pilot i osam putnika. Da tragedija bude još veća, s Bryantom je poginula i njegova 13-godišnja kći Gianna Maria Onore.

Poginuli su i kćerkina kolegica iz košarkaške momčadi, također 13-godišnjakinja, te njen otac John Altobelli. On je bio trener baseballa na jednom sveučilištu Orange Countyja. Tko su ostali poginuli, još nije poznato.

>> Pogledajte kako izgleda Bryantov helikopter nakon pada

Kobe Bryant
1/14

Bryant i njegova kći putovali su na košarkašku utakmicu u Thousan Oaks. Utakmica se trebala igrati u podne, piše CNN.

Gianna Maria Onore trebala je igrati protiv ekipe Lady Pride na turniru Mamba Cup Series, a Bryant je trebao biti trener, piše CNN.

Iza Bryanta su ostale još tri kćeri Natalia, Bianca i Capri koje je dobio sa suprugom Vanessom. Na naslovnoj fotografiji je Bryant s kćerkom Giannom Marijom, a taj je trenutak snimljen 2009. godine.

Od legendarnog košarkaša oprašta se sportski svijet.

"Ovo ne može biti istina", napisao je naš košarkaš Ivica Zubac.

"Strašno je počela ova godina, a izgleda da se nastavlja još gore. Kakva tragedija za američki sport, a ne samo za NBA. Lik koji je bio sinonim za teski rad uz silni talent koji je imao. Baš sam beskrajno tužan. ZŽivot je ponekad nepošten za pop***", poručio je naš bivši NBA košarkaš Dino Rađa.

"Ovo su tragične vijesti", poručio je predsjednik SAD-a Donald Trump.

"Strašne vijesti. On je bio jedan od najvećih sportaša našeg vremena", poručio je nekadašnji nogometaš Gary Lineker.

"Ovo je više od tragedije, čovjek ima četiri kćeri. Moje misli i molitve su uz njegovu obitelj", napisao je NBA košarkaš Zach LaVine.

“On behalf of myself, the players and staff at AS Roma, we join the rest of the sporting world in mourning the tragic passing of Kobe Bryant. Kobe was a true icon and our thoughts are now with his family and the families of all of the victims aboard that flight.”
Jim Pallotta pic.twitter.com/bsmBumeLpg

— AS Roma English (@ASRomaEN) January 26, 2020

Za to vrijeme brojni navijači se okupljaju ispred Staples Centra u Los Anglesu i opraštaju od legendarnog košarkaša.

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
22:31 26.01.2020.

i 13-godišnja kćer je s njim poginula? Pa ovo je doista tragedija do neba! Moj omiljeni košarkaš.... Kobe, počivaj u miru, i ti i tvoj mali anđeo.

GR
gragakarlovac
22:44 26.01.2020.

U zadnje vrijeme uvijek viden na NBA tekmama za Giannom, trenirao njezinu ekipu...čak i u mirovini, nije mogao bez košarke. Radnik. Jako teško za sve koji vole košarku.

LA
lajh1985
22:39 26.01.2020.

i meni je bio vrlo drag..uvijek sam gledao tekme njega i shaqa kako su ubijali i one utakmice kad je utrpao 81 poen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije