Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska hokejaška reprezentacija

S Amerikancima i Bornom na OI 2018.?

hokej
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
09.02.2015.
u 14:42

Krenuo je ambiciozan projekt hrvatskog hokeja

Hrvat NHL-ovac predvodi našu hokejašku reprezentacija na Olimpijskim igrama. Do prije nekoliko godina taj je scenarij zvučao kao utopija, no na OI u Pyeongchangu 2018. mogao bi se dogoditi. I to zbog promjene pravila Svjetskog hokejaškog saveza (IIHF), koji je razdoblje nakon kojeg igrač može nastupati za neku reprezentaciju smanjio sa 24 na 18 mjeseci provedenih u klubu iz te zemlje.

Prije su hrvatski Amerikanci praktički trebali provesti tri sezone u Medveščaku da bi dobili dokumente za reprezentaciju, a sada se to razdoblje smanjilo na dvije sezone. Zbog toga je nekoliko sjajnih igrača steklo uvjete da nam pojača reprezentaciju. Za reprezentaciju će sada moći nastupati sjevernoamerički Hrvati koji su za Medveščak igrali u EBEL-u (Adam Naglich, Ryan Kinasewich i Michael Ouzas), ali i sjajni igrači iz KHL-a poput Marka Dekanicha, Nathana Perkovicha, Mikea Glumca...

Kada se tome pridodaju dosadašnji reprezentativci (Waugh, Sertich, Prpic, MacAulay, Martinović, Kostović) te najbolji hrvatski hokejaš Borna Rendulić, postaje jasno da ćemo imati sjajnu reprezentaciju.

Opširnije o projektu „Hrvatska hokejaška reprezentacija na Olimpijskim igrama“ možete pročitati u novom broju jedinog sportskog tjednika u Hrvatskoj – Maxu! koji možete nabaviti na svim kioscima subotom za samo 3 kune uz Večernji list ili za 9,90 kuna u samostalnom izdanju tijekom cijelog tjedna.

Foto: VLm

Komentara 5

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
15:19 09.02.2015.

Hrvatska repka se samo treba ugledati na europske susjede Slovence koji smo na OI u Sočiju ne samo sudjelovali nego I pobjeđivali I prolazak iz grupne faze ostvarivali.

FU
FULL
17:38 09.02.2015.

Bit će to super.

DU
Deleted user
17:59 09.02.2015.

Nisu bili u stanju sve ove godine napraviti ni jedno klizalište a oni bi na OI. Ja kao ljubitelj hokeja mogu kazati da je sve ovo jedna obična prijevara ovih šminkera u Medveščaku. Juniori im odlično igraju u EBEL juniorskoj ligi, i pitam se gdje će svi ti dečki igrati kad završe juniorski staž jer u Medveščaku očito neće, nego će se potucati po Europi, a neki će i prestati s hokejom. Medveščak se pod hitno mora vratiti u EBEL gdje bi naši mlađi igrači ipak mogli dobijati više prilika. Naravno ako ih Austrijanci uopče žele natrag, obzirom na način na koji su otišli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije