Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBILI ČEHE

Ruski hokejaši do prvog finala na Igrama nakon 1998.

Rusija Češka hokej
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
23.02.2018.
u 11:16

Odluka o pobjedniku pala je u samo 30 sekundi druge trećine, kad su Rusi dvaput uspjeli svladati odličnog češkog vratara Pavela Francouza.

Ruski hokejaši prvi su finalisti olimpijskog turnira u Pjongčangu, gdje su u polufinalu sa 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) nadigrali Češku, a za zlatnu medalju će igrati protiv pobjednika drugog polufinalnog dvoboja u kojem se sastaju Kanada i Njemačka (13.10 sati). 

Odluka o pobjedniku pala je u samo 30 sekundi druge trećine, kad su Rusi dvaput uspjeli svladati odličnog češkog vratara Pavela Francouza. Prvo je u 28. minuti to uspio učiniti Nikita Gusev, preciznim udarcem s lijeve strane, kad je Francouz bio pokriven. Samo 27 sekundi poslije Ivan Telegin je povukao kontranapad, odličnim dodavanjem pronašao Vladislava Gavrikova koji je iz neposredne blizine pogodio za 2:0.

Česi su u preostalih 30 minuta pokušali nadoknaditi zaostatak, bili opasniji suparnik i uputili više udarca prema ruskim vratima, ali je Vasilij Košečkin zaustavio sve njihove pokušaje. Kad je Pavel Francouz u završnici dvoboja napustio vrata kako bi Češka imala igrača više na ledu, Ilja Kovaljčuk je u 60. minuti postigao pogodak u nebranjenu mrežu za konačnih 3:0.

Ruskim hokejašima je to prvo olimpijsko finale od Nagana 1998. godine, gdje su poraženi od Češke u dvoboju za zlato. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije