Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Austrijanci provjeravaju

Ruski biatlonci pod istragom zbog dopinga

biatlon
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL
13.12.2018.
u 13:12

Istragom je obuhvaćeno deset članova momčadi - petoro sportaša i pet članova stožera

Ruska biatlon momčad je pod istragom u Austriji zbog sumnji na doping za vrijeme Svjetskog prvenstva u veljači 2017. koje je održano u Hochfilzenu, objavilo je u četvrtak austrijsko tužiteljstvo. 

Deset članova momčadi - petoro sportaša i pet članova stožera  - obuhvaćeno je istragom koja je pokrenuta zbog sumnji u tešku prijevaru povezanu s dopingom i korištenje zabranjenih tvari i metoda povezanih s dopingom, navodi se u priopćenju. 

Ruska biatlon momčad se trenutačno nalazi u Hochfilzenu, gdje se od četvrtka do nedjelje održava utrka Svjetskog kupa. U srijedu su ruske sportaše posjetili austrijski istražitelji, stoji pak u priopćenju Ruske biatlon federacije.

- Policajci su ispitali neke sportaše i ruske stručnjake. Pitanja su se odnosila na eventualna kršenja antidopinških pravila za vrijeme SP-a 2017 u Hochfilzenu -, dodaje se u ruskom priopćenju. Ruski biatlon savez je objavio i da će ruski sportaši sudjelovati u natjecanjima kako je predviđeno, a predsjednik Federacije Vladimir Dračev će doći u Hochfilzen. 

- Jučer su me optužili, i to ne samo mene, za nekakvu muljažu s krvnom transfuzijom i za još neke stvari. A sve se to dogodilo u veljači 2017. - požalio se na svom Instragam profilu ruski biatlonac Alexander Loginov.

Ključne riječi

Komentara 1

DH
dalibor.hren
13:40 15.12.2018.

Od svih, a svi uzimaju "šumeće tablete i energetske napitke..." nagazili jedino Ruse!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije