Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG DOPINGA

Ruske atletičarke ostale bez tri odličja sa SP-a

Rusija - doping
Foto: Reuters/PIXSELL
05.09.2018.
u 18:21

Ruski atletski savez još je uvijek pod suspenzijom, a pojedinim ruskim atletičarima i atletičarkama je omogućeno nastupanje na natjecanjima Međunarodnog atletskog saveza (IAAF), ali ne smiju isticati nacionalna obilježja.

Ruskoj troskokašici i skakačici u dalj Tatjani Lebedjevoj te bacačici koplja Mariji Abakumovoj brisani su rezultati postignuti od kolovoza 2008. do kolovoza 2012. godine, zbog naknadno otkrivene uporabe nedopuštenih stimulativnih sredstava, te su izgubile tri medalje osvojene na svjetskim atletskim prvenstvima 2009. i 2011. godine, objavila je u srijedu Atletska jedinica za integritet. 

Lebedjeva je ostala bez svjetskog srebra u skoku u dalj sa SP-a 2009. godine, a prethodno je već izgubila dvije srebrne medalje sa OI u Pekingu, koje je osvojila u troskoku i skoku u dalj.

Uz prethodno izgubljeno srebro s OI u Pekingu, kopljašica Maria Abakumova ostala je bez naslova svjetske prvakinje iz 2011. godine te brončanog odličja sa SP-a 2009.

Ruski atletski savez još je uvijek pod suspenzijom, a pojedinim ruskim atletičarima i atletičarkama je omogućeno nastupanje na natjecanjima Međunarodnog atletskog saveza (IAAF), ali ne smiju isticati nacionalna obilježja.

Atletsku jedinicu za integritet prošle je godine ustanovio IAAF kako bi se distancirao od dopinških i korupcijskih skandala koji su posljednjih godina potresli svijet atletike.

Ključne riječi

Komentara 1

VO
vorda400
19:04 05.09.2018.

Za skok u dalj i bacanje koplja uzimaju doping??? Ajde kužim onog lika koji se sa ženom natječe u curlingu njemu su našli nešto slično viagri jer mu je žena bomba i vjerojatno željna svaki dan a lik ima blizu 50 pa osjeća zub vremena 😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije