Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMET Rusija pobijedila Hrvatsku sa 24:21

Rusija ostavila Hrvatsku bez polufinala EP-a

10.12.2008.
u 17:52

Hrvatske rukometašice izgubile su od Rusije u drugoj utakmici drugog kruga EP-a u Makedoniji te su se oprostile od borbe za polufinale, u kojem će iz naše skupine igrati Njemačka i Rusija.

Izbornik Zdravko Zovko odlučio je protiv Ruskinja igrati sa samo jednom kružnom napadačicom, Martinom Pavić. Tihanu Ambroš ostavio je na tribini. Tako je u sastavu imao četiri krila, što se kasnije pokazalo dobrim jer Pušić i Golubić nisu najbolje započele utakmicu. Zajedno su sedam puta promašile, a postigle su samo jedan pogodak.

Počeli smo dobro. Vodili smo s 4:2 i imali dva napada da povisimo prednost. Nismo jer su Ruskinje na vratima imale iznimno raspoloženu Inu Suslinu koja je u prvih trideset minuta obranila 13 udaraca. Naš je napad još i dobro igrao na njihovu obranu 6-0, no kada je Jevgenij Trefilov promijenio formaciju u 5-1 nastale su velike teškoće. U tim trenucima Ruskinje su napravile seriju od 4:0 i došle do solidnih 8:5. Do kraja poluvremena naše su uspjele smanjiti na 11:10 golom Franić u posljednjim trenucima.

- Hrvatska igra dobro u obrani i zato su Ruskinje postigle tako malo pogodaka. Njihove vanjske pucačice potpuno su zakazale - rekao je Ljupče Savevski, bivši izbornik Makedonije.

Doista, dva metra visoka Polenova četiri je puta promašila iz igre, Davidenko još tri puta, dok njihova najopasnija pucačica, Levina, nijednom nije bila u prilici da šutira.

Početkom drugog poluvremena Hrvatska je uspjela dostići prednost Rusije i u 38. minuti izjednačiti na 14:14. Tada je počeo pravi rat, vodila se bitka za svaki pogodak do 18:17, kad su se suparnice nizom 3:0 odvojile na 21:17 (49. minuta). Naše su pokušavale, ali im je Suslina bila nepremostiva prepreka. Obranila je više od 20 udaraca.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije