Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP u Slovačkoj

Rusi i Finci, te Kanađani i Česi u borbi za finale

Finska
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
24.05.2019.
u 10:36

Polufinalni susreti na rasporedu su 25. svibnja

Hokejaši Rusije, Kanade, Češke i Finske izborili su plasman u polufinale Svjetskog prvenstva kojem su domaćini Bratislava i Košice.

Češka je polufinale izborila uvjerljivom pobjedom 5-1 (0-0, 1-1, 4-0) protiv Njemačke. Njemačka se dobro držala 40 minuta, no u posljednjoj trećini raspala se njezina igra.

Golove za Češku vrstu zabili su Jan Kovar (33:41, 59:50), Jakub Voraček (44:19), Dominik Kubalik (51:41) i Ondrej Palat (53:08), dok je pogodak za Njemačku zabio Frank Mauer (37:46).

Češka će u polufinalu igrati protiv Kanade koja se među četiri najbolje ekipe probila nakon velike drame i produžetka pobijedivši Švicarsku sa 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 1-0), a Kanađani su izborili produžetak golom četiri desetinke prije kraja susreta. 

>> Kakav luksuz! Zavirite u unutrašnjost privatnog zrakoplova Cristiana Ronaldo

Finska
1/11

Švicarci su poveli u 18. minuti utakmice golom Svena Andrighetta, a izjednačio je Mark Stone u šestoj minuti druge trećine. Samo tri sekunde prije kraja druge dionice Nico Hischier je još jednom doveo Švicarsku u vodstvo. U posljednjoj trećini Kanađani su pritiskali, no Švicarska se odlično branila i činilo se kako će još jednom izbaciti Kanadu, nakon što je to učinila u polufinalu prošlogodišnjeg prvenstva u Danskoj.

Kada se već činilo kako će utakmica završiti švicarskom pobjedom, Kanada je izjednačila golom Damona Sversona u posljednjoj sekundi utakmice. Suci su morali pregledati snimku kako bi provjerili je li pogodak regularan i na koncu se pokazalo kako je pak prešao gol crtu četiri desetinke prije kraja.

Produžetak se igrao tri na tri i Kanada je stigla do pobjede pogotkom Stonea nakon pet minuta igre.

Nakon produžetka je razriješen i susret između Finske i Švedska, a na koncu su Finci slavili sa 5-4, a pobjednički gol zabio je Sakari Manninen nakon 90 sekundi nastavka. 

Švedska je tijekom utakmice vodila 3-1 i 4-3, no Finci su uspjeli okrenuti rezultat. Golove za Finsku zabili su i Niko Mikkola (1:00), Petteri Lindbohm (25:04), Jani Hakanpaa (29:08) i Marko Anttila (58:31), dok su strijelci za Švedsku bili John Klingberg (2:38), Patric Hornqvist (36:47), Elias Pettersson (20:25) i Gustafsson (39:35).

Finska će u polufinalu igrati protiv Rusije koja je u četvrtfinalu pobijedila SAD 4-3 (2-0, 0-1, 2-2) upisavši i osmu pobjedu na prvenstvu u osam odigranih susreta uz razliku pogodaka 40-10.

Rusi su vodili od prve minute utakmice, no Amerikanci se nisu predavali i do kraja su držali susret u neizvjesnosti.

"Zbornaja" je povela već u prvoj minuti golom Nikite Guseva, a na 2-0 je povisio Mihail Sergačjov (15:47). U drugoj dionici je smanjio Brady Skjei (22:22) i tako vratio Amerikance u život, međutim Kiril Kaprizov je na otvaranju posljednje trećine vratio na plus dva.

Finska
1/5

Noah Hanifin je u u 46. minuti još jednom smanjio na gol zaostatka. Mihail Grigorenko je 13 minuta prije kraja zabio za 4-2, no Amerikanci se nisu predavali i tri minute prije kraja Alex DeBrincat je produžio nadu. U posljednje dvije minute Amerikanci su povukli golmana, ali nisu uspjeli izjednačiti i gurnuti susret u produžetak.

Polufinalni susreti na rasporedu su 25. svibnja.

Rezultati, četvrtfinale:
Rusija - SAD 4-3 (2-0, 0-1, 2-2)
Kanada - Švicarska 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 1-0)
Češka - Njemačka 5-1 (0-0, 1-1, 4-0)
Švedska - Finska  4-5 (2-1, 2-2, 0-1, 0-1)

Paarovi polufinala:
Rusija - Finska
Kanada - Češka

>> Pogledajte nastup seksi plesačica na košarkaškoj utakmici u videu na vrhu teksta

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije