Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDA NA VELESAJMU

Rusedski: Goran će odvesti Čilića u sam vrh

Čilić Dodig
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
13.02.2014.
u 09:15

– Često sam u Hrvatskoj. Igrao sam nekad s Goranom u finalima u Zagrebu i Splitu, a sada sam trener. Kod vas je kao i u Londonu, kiša... – kaže Rusedski.

Sampras, Chang, Rafter, Rusedski, Ivanišević, Becker... Elitno društvo koje je nekad haralo svjetskim tenisom razišlo se na sve strane svijeta. Kanadskog Britanca Grega Rusedskog (40) put je doveo u – Zagreb.

Često sam u Hrvatskoj. Igrao sam nekad s Goranom u finalima u Zagrebu i Splitu, a sada sam trener. Kod vas je kao i u Londonu, kiša... – kaže Rusedski kojeg smo sreli na Velesajmu kao trenera mladog Kylea Edmonta zvanog Baby Murray.

Srećemo se često

Što pamtite iz vremena suparništva s Ivaniševićem?

– Nije baš bilo neko suparništvo jer me Goran pobijedio baš svaki put – rekao je smijući se nekad četvrti tenisač svijeta.

Kada ste vidjeli Goranovo ime u ždrijebu, jeste li plakali od tuge?

– Čak i ne. Uvijek sam se veselio igranju s njime, ali nikad nisam uspio iskoristiti meč-lopte. Bilo je uvijek gusto, tie-breakovi, drama. Napokon sam ga uspio svladati u našem desetom meču, ali tada je on već bio ozlijedio rame, leđa, ruku... Imao je veliku karijeru. Viđamo se kad dođe u London, u Albert Hall (Goran ga je ondje pobijedio i prije dva mjeseca, nap. a.), Wimbledon ili kad je na Touru s Čilićem. Svima je Goran ostao u lijepom sjećanju.

Koliko će pomoći Marinu?

– Otkako radi s Ivaniševićem, Marin je poboljšao servis, agresivniji je i izlazi više na mrežu. Odlično je igrao u Zagrebu i obranio naslov. Vjerujem da će ga Goran vratiti među deset najboljih na svijetu, on najbolje zna kako se tamo dolazi.

Mnogi bivši tenisači danas su treneri.

– Prenosimo svoje iskustvo. Što se mog štićenika tiče, vrijeme će pokazati hoće li i on u vrh. Prvi nam je cilj ulazak među najboljih 100, pa najboljih 50...

Ženu upoznao sa 18

Navijač ste Arsenala, sjećate li se Hrvata u dresu topnika?

– Kako ne! Šukera i Eduarda. Sjećam se kada mu je Taylor slomio nogu... Danas nam nedostaju baš dobri napadači. Vidjelo se to i neki dan kada je Arsenal izgubio od Liverpoola 1:5. Moj štićenik Kyle bio je presretan jer navija za redse. A ja sam tugovao. No, napravili su dečki ove sezone velik uspjeh, nadmašili sebe. Za naslov će se boriti City i Chelsea, nije realno da mi osvojimo Premiership. Inače, moj je favorit uvijek bio Thierry Henry.

Za topnike navijate i zbog supruge Lucy. Upoznali ste je na Wimbledonu kada je kao 15-godišnjakinja skupljala loptice. Miran život usprkos slavi?

– Svatko ima svoj život, a meni je bitna obiteljska stabilnost.

>> Čilić nastavlja s odličnim igrama: U Rotterdamu pao i Tsonga

Komentara 1

JA
JackRussell
11:36 13.02.2014.

Ajde Hebar, molim te reci tko je to ikad nazvao ovog malog Baby Murray? Ti si valjda prvi. I usput, ako već nešto zaključiš, barem napiši ime igrača ispravno. Nije Edmont, već Kyle Edmund.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije