Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europsko prvenstvo

Španjolskoj protiv Danske nije pomogla ni 21 obrana Arpada Šterbika

Arpad Šterbik
Foto: EHF EURO
24.01.2016.
u 22:23

Na ljestvici vode Danska i Njemačka sa 6 bodova, Španjolska ima 4, Rusija je ostala na 3, Švedska ima 1 bod, dok je Mađarska bez bodova.

U derbi utakmici 2. skupine druge faze Europskog prvenstva danski rukometaši u Wroclawu su pobijedili Španjolsku 27-23 (11-14) i napravili veliki korak prema polufinalu.

Danci su puno lakše od očekivanoga slavili protiv Španjolaca nevjerojatnom igrom u drugom poluvremenu koje su dobili sa 16-9, nakon što su u prvom gubili s četiri razlike. Kod Danaca su najbolji bili Michael Damgaard (6) i Jesper Nodesbbo (5), a kod Španjolaca Valero Rivera i Raul Entrerrios s po četiri gola. Bila je to utakmica u kojoj su briljirali vratari – španjolski golman Arpad Šterbik imao je čak 21 obranu, a njegov kolega na danskoj strani Niklas Landin 17.

Prije su u ovoj skupini  njemački rukometaši u Wroclawu slavili protiv Rusije s 30-29 (17-16). Nijemci su zasluženo došli do pobjede koja ih ostavlja u konkurenciji za polufinale, a o tome će odlučivati njihova zadnja utakmica s Dancima. Rusi su gubili cijelu utakmicu, ali su ipak u samoj završnici mogli izbjeći poraz, no Žitnikov je promašio vrata.

Kod Nijemaca su najučinkovitiji bili Christian Dissinger (7) i Erik Schmidt (6), a kod Rusa Timur Dibirov (7) i Mihail Čipurin (5). Večeras je u ovoj skupini na rasporedu derbi između Španjolske i Danske. 

Na ljestvici vode Danska i Njemačka sa 6 bodova, Španjolska ima 4, Rusija je ostala na 3, Švedska ima 1 bod, dok je Mađarska bez bodova.

>> Nijemci slavili protiv Rusa i ostali u borbi za polufinale

Komentara 2

RI
rikavac
22:42 24.01.2016.

nas Alilovic nije skupio ukupno toliko odbrana na Euru

SM
siki_miki
00:37 25.01.2016.

Trebali smo ga mi kupit a ne Spanjolci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije