Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UGAŠEN RUKOMET U HRVATSKOJ

Rukometni klubovi usuglasili se: 'Želimo igrati!'

Zagreb: Utakmica 1. HRL za žene između RK Lokomotiva i RK Podravka
Marko Prpic/PIXSELL
15.04.2021.
u 14:29

Listu prvoligaša predvode Podravka Vegeta i Lokomotiva, a od 14 prvoligaša nisu se 'potpisala' samo tri - Split 2010, Sesvete i Sinj...

Čak 41 od 47 hrvatskih ženskih rukometnih klubova zatražilo je od Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) poništenje odluke o višetjednom prekidu liga.

Prošlog tjedna Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) donio je odluku o prekidu hrvatskih liga do sredine svibnja. Tako je zaustavljeno natjecanje u muškoj Premijer ligi, 1. HRL za žene, dvije Prve muške lige i Tri druge ženske lige.

Ova odluka izazvala je nezadovoljstvo većine ženskih klubova koji su HRS-u uputili zahtjev za poništenje odluke o prekidu natjecanja.

-Ženski rukometni klubovi članovi 1. HRL i 2. HRL sjever/zapad/jug nisu suglasni s Odlukom UO HRS-a i hitno traže da se što se tiče natjecanja u ženskom rukometu poništi Odluka o zaustavljanju natjecanja za ženske rukometne klubove u 1. HRL i za sve 2. HRL, te da se natjecanja u ženskom rukometu nastave prema natjecateljskom kalendaru s početkom od subote 24. travnja, - stoji u priopćenju koje je potpisalo 41 od 47 klubova koliko ih se natječe u četiri spomenute lige.

Listu prvoligaša predvode Podravka Vegeta i Lokomotiva, a od 14 prvoligaša nisu se 'potpisala' samo tri - Split 2010, Sesvete i Sinj. Od ukupno 33 kluba drugih liga suglasnost također, nisu dala tri kluba.

Klubovi smatraju kako je odluka HRS-a besmislena jer se istovremeno nisu zaustavila natjecanja mlađih uzrasnih kategorija, te reprezentativna okupljanja.

Naglasili su kako ih je posebno zasmetalo što prije donošenja ovako važne odluke nikome nije palo na pamet pitati ih za mišljenje.

- Ženski i muški rukometni klubovi dana 9. 4. 2021. od Povjerenika za natjecanje dobili su Obavijest da je UO HRS donio Odluku o zaustavljanju natjecanja prvih i drugih rukometnih liga bez ikakvog objašnjenja zašto se natjecanja zaustavljaju - normalno bi bilo da su klubovi dobili sadržaj Odluke UO HRS-a iz kojeg bi se vidjeli razlozi i objašnjenja za zaustavljanje natjecanja -, piše između ostalog u zahtjevu klubova.

Navode se i zanimljive brojke. Do sada je u Prvoj ligi rukometašica odigrano 20 od 26 kola, odigrane su 133 utakmice, a samo ih je sedam odgođeno. U 2.HRL Sjever odigrano je 19 od 22 kola, a samo su tri odgođene, u 2.HRL Zapad u 19 kola niti jedna utakmica nije odgođena, dok u 2.HRL Jug odigrano je 16 pod 18 kola, uz četiri odgođene.

HRS-u se zamjera i ne vođenje brige o obrazovnim obvezama igračica, jer žensku ligu u najvećoj mjeri čine srednjoškolke i studentice koje će u lipnju biti opterećene državnom maturom i ispitnim rokovima.

-Ispada da prema Odluci odigravanjem utakmica u lipnju UO HRS uopće ne vodi računa o školovanju igračica,- navodi se.

Smeta ih i najava čelnika HRS-a koji su procijenili da bi se do 22. svibnja mogli procijepiti svi igrači i igračice, članovi stručnih stožera, suci, delegati, mjeritelji vremena odnosno svi koji sudjeluju u natjecanju.

- Iz dopisa o cijepljenju i procjepljivanju sudionika natjecanja, a niti iz dosadašnje korespondencije s razine HRS-a nije jasno tko, po kojim kriterijima, iz kojeg razloga i prema kojim normama je 'predviđen za cijepljenje', niti kakve posljedice za klubove i pojedince će imati eventualno odbijanje cijepljenje sportaša ili/i sportskih i ostalih osoba u klubovima,- stoji u priopćenju klubova.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije