Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP MAKEDONIJA

Rukometašice izgubile od Njemačke

06.12.2008.
u 19:59

Rukometašice Hrvatske pobijeđene su drugi put na Europskom prvenstvu u Makedoniji. U utakmici 3. kola naše skupine bolja je bila Njemačka (27:32) koja će tako u drugi krug prenijeti sva četiri boda. I Hrvatice idu dalje, ali bez bodova jer je Srbija izgubila u posljednjoj utakmici od Makedonije.

- Jako smo loše počeli. Morao sam tražiti minutu odmora nakon samo tri i pol minute kad je Njemačka već vodila s 5:0 - rekao je izbornik Zdravko Zovko.

Malo kasnije bilo je 7:0 i 8:1, a onda smo tek počeli igrati. U samo desetak minuta uspjeli smo izjednačiti, imali čak i napad za vodstvo, a onda se dogodilo novo potonuće.

- Potrošili smo previše snage u sustizanju zaostatka i u završnici prvog dijela došlo je do pada - objasnio je Zovko.

U nastavku su Njemice otišle na nevjerovatnih 9 razlike. Naša vanjska linija nikako nije uspijevala probiti njemačku obranu. Maida Arslanagić imala je u jednom trentuku 7 promašaja za redom.

- Morali smo forsirati pucanje na gol s vanjske strane na 6-0 obranu - kaže Maida.

I kad smo se pobojali katastrofe, dolazimo do novog preokreta. U 50. minuti imamo samo minus jedan i napad za izjednačenje.

- Šteta je što nismo imali više raspoloženih igračica. Horvat se nije moglo prepoznati, Lovrić ne igra ni blizu onoga kako može. Nadam se da ćemo je u pravom svjetlu vidjeti u sljedećim utakmicama. Mislio sam da djevojke imaju ipak više iskustva. To im je četvrto veliko natjecanje u nizu. Pokazalo se da nemamo vođu na parketu - zaključio je Zovko.

U ponedjeljak počinje 2. krug, a suparnice su nam Bjeloruskinje, Ruskinje i Šveđanke.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije