Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČELO JE Spektakularna Arena otvorena susretom Hrvatske i Rusije (33:24)

Rukometaši otvorenje Arene uljepšali pobjedom protiv Rusije

27.12.2008.
u 21:45

Zagrebačka Arena konačno je otvorila vrata posjetiteljima koji su kao prvi događaj u tom velebnom zdanju gledali prijateljsku rukometnu utakmicu između Hrvatske i Rusije.

Arena prima preko 15 tisuća gledatelja, a ne treba niti naglašavati kako su karte za ovaj susret rasprodane već danima prije. Prepuna Arena grmila je od navijačkih povika i bodrenja rukometaša Hrvatske, a ovi nisu ostali dužni.

Video: Marko Kuman

Nije bilo Balića, Lackovića, Metličiča i još mnogih drugih koji kruh zarađuju igrajući u najjačim ligama svijeta. Međutim, hrvatska rukometna mladost pokazala je kako razloga za brigu oko budućnosti nema. Čupić, Duvnjak i ostali "klinci" predvođeni Igorom Vorijem odigrali su iznad svih očekivanja te na kraju slavili protiv uglednog protivnika kao što je Rusija sa 33:24.@linkbox@

I baš je Vori postigao prvi pogodak i zlatnim slovima se upisao u tek otvorenu knjigu uspomena, istu onu koja će, nadajmo se, u sebi imati ispisane brojne stranice s kojih će se čitati samo o uspjehu hrvatskog rukometa.

Odmah nakon tog pogotka Vorija uslijedila je mala pauza, odnosno ceremonija na kojoj se od suđenja oprostila uspješna sudačka dvojka u u sastavu Josip Posavec - Vladimir Sokol. Sudili su čak 22 godine i ovo je lijep oproštaj od ovog dugotrajnog sudačkog para.

Vori je nastavio tamo gdje je stao prije ovog preida, a nakon prvog pogotka Rusa na scenu stupaju mlade snage. Zabijali su Duvnjak, Hrvatin, Čupić, a sve pod voditeljskom palicom raspoloženog Igora Vorija. Niti ne čudi stoga veliko vodstvo Hrvatske na poluvremenu (16:9), te prekrasan dar svima onima koji su uspjeli nabaviti tu toliko traženu ulaznicu za ovaj spektakl.

Rusi u nastavku utakmice ipak malo dolaze do zraka pa smanjuju na pet razlike, ali pucački je raspoložen Duvnjak koji zabija svoj četvrti pogodak iz isto toliko pokušaja.

Zabijali su Rusi, ali i naši. Duvnjak, Čupić i Vori bili su nezaustavljivi i rezultat se cijelo vrijeme kretao oko četiri-pet pogodaka razlike u korist Hrvatske. Nije bilo mnogo optimizma uoči susreta, čak je i Lino Červar praktički najavio poraz, ali, ili su naši dečki odigrali toliko iznad očekivanja, ili je Lino Červar majstor "pile naopako".

Sve je više susret podsjećao na rutinsku zadaću za Hrvatsku, iako je s druge strane bila rukometna sila poput Rusije. Pala je Rusija u potpunosti pa je Hrvatska četiri minute prije kraja imala velikih devet razlike (32:23). Igrali su naši dečki kao u transu i ako ćemo suditi po ovom nastupu i velikoj pobjedi, i to bez nekolicine važnih igrača, onda se kriza koja je jedno vrijeme potresala reprezentaciju čini manje važnom u pripremama za Svjetsko prvenstvo. Bila je to pobjeda kojoj se ne može naći zamjerka. Pala je Rusija, isprobani su neki mladi igrači, oni nešto stariji još jednom su dokazali kako se na njih itekako može računati, a 15 tisuća ljudi dvoranu je napustilo zadovoljno. Lijepa je ovo bila najava nekog novog rukometnog doba, nadajmo se, jednako uspješnog kao i dosad.
S uporabnom dozvolom ili bez nje, Arena je izdržala "val" publike za pobjedu Hrvatske:

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije