Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIN ROZIĆ:

Bili bismo bolji uz redovite plaće, no to neće odlučiti derbi

marin rozić
12.04.2014.
u 14:00

- Neka bude repriza naše posljednje utakmice u Domu sportova kada smo ostvarili dominaciju i na terenu i na tribinama, što je bilo posebno lijepo - kazuje Rozić.

Pred košarkašima Cedevite i Cibone večeras je u 20.30 jedna od sedam mogućih međusobnih utakmica u borbi za naslov prvaka. Na redu je prvi od dva dvoboja u ligi za prvaka, a sve osim njihova okršaja u finalu (na tri pobjede) bilo bi iznenađenje. No, put do lakšeg ulaska u finale vodi preko ove utakmice, ističe Cibonin trener Slaven Rimac:

– Prednost domaćeg terena u finalu neće biti toliko važna koliko to hoćemo li ići na četvrtog, jer se očekuje da će prva tri mjesta osvojiti klubovi iz ABA lige. Dakle, cilj je u polufinalu izbjeći Zadar ili Cedevitu.

Jako bitna utakmica

O tome je govorio i Slavenov trenerski suparnik, doskora i mentor, Jasmin Repeša:

– Ta nam je utakmica iznimno bitna zbog onoga kiksa sa Zadrom. U posljednjih nekoliko susreta nismo dobro igrali, bilo je i ozljeda, no želimo li biti prvaci, moramo igrati bolje.

Lani se Cedeviti dogodilo da je u polufinalu, s jačom momčadi od sadašnje, išla na Zadar, i da finale nije ni vidjela. Nakon zagrebačkog poraza od Zadra moguće je da se to i ove godine ponovi pa Repeša upozorava:

- Cibosi su u prva tri kola bolje igrali od nas, bili su bolji u završnicama nego mi. Platili smo ceh jer nemamo toliki izbor igrača za rotacije.

- Uz manji izbor igrača, Repeši nije lako držati ritam kakav želi i to je u posljednjim utakmicama poremetilo njegovu momčad - procjenjuje Rimac koji se, poput svog kapetana, nada navijačkoj dominaciji.

- Neka bude repriza naše posljednje utakmice u Domu sportova kada smo ostvarili dominaciju i na terenu i na tribinama, što je bilo posebno lijepo. No, treba reći da u ovoj regiji u toj dvorani nitko nije favorit jer tamo su padali i Partizan i Zvezda - kazuje Rozić.

Kapetan i trener ovaj put nisu željeli puno pričati o onome što ih najviše tišti. Kašnjenje plaća za ovu priliku gurnuli su u drugi plan. No, može li to što igraju protiv suparnika koji redovito prima plaće cibosima biti dodatni motiv? Kapetan u ovom slučaju ne vjeruje da gladan više grize nego sit.

- Uvjeren sam da bismo mi bolje funkcionirali da nemamo problema sa “sitošću”. To u derbiju ne igra nikakvu ulogu jer su se utakmice Cibone i Cedevite pretvorile u ono što su godinama bili dvoboji Cibone i Zadra.

U derbiju novac nije motiv

Za derbi se brusi i Cedevitin centar Jusuf Nurkić:

- U one dvije utakmice koje smo od Cibone izgubili ušli smo opušteni dijelom i zbog silnih problema suparnika. No, to nam se neće ponoviti. Uostalom, kada igrate derbi onda vam novac nije motiv.

Juka može računati na to da će i ovaj put biti ružnih povika Ciboninih navijača, koje je posebno naljutio kada je kazao da će navijati za “grobare” protiv vukova.

- Ja tada nisam mislio na njihovu navijačku skupinu nego na košarkaše Partizana, no Cibonini navijači su to shvatili na svoj način.

>> Nurkić i Smith razgalili dečke s Downom
>> Bunt Ciboninih igrača i struke! Rozić: Hoće li biti štrajka? Ne znam

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije